„Европейските потребители са едни, европейският пазар е един и не

...
„Европейските потребители са едни, европейският пазар е един и не
Коментари Харесай

Ева Майдел: Санкция от 4% от оборота за компании, които прилагат двойни стандарти при продуктите

„ Европейските консуматори са едни, европейският пазар е един и не може да има двойни стандарти във връзка с качеството на продуктите, които се оферират на европейските жители в другите страни. Наличието на двойни стандарти в качеството води само до второ качество Европа, което е неприемливо. Днес Европарламентът утвърди дефинитивно възбраната за продажбата на артикули с разлики в състава, само че с идентичен етикет. Компаниите, нарушаващи тези правила, щe подлежат на наказания в размер на 4% от оборота им “, разяснява българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел във връзка гласуването в пленарна зала на пакета от четири законодателни наставления, прочут като Потребителски пакет.

„ Доверието на потребителите в Европейски Съюз е директно обвързано с доверието им в единния пазар. Манипулации и заблуждаващи практики нямат място в Европа. Потребителският пакет взема решение точно този проблем “, добави евродепутатът Ева Майдел, която е член на водещата преговорна комисия.

В допълнение към възбраната за двойните стандарти в качеството новите правила изискват повече бистрота при онлайн магазините и платформите за продажби на билети, настаняване и почивки. Платформите ще би трябвало да дават информация по какъв начин и за какво резултатите при търсене на даден хотел, да вземем за пример, са в съответния порядък. Освен това ще се вкара и повече бистрота при отстъпките, които дадена платформа дава, „ с цел да се избегнат злоупотребите в случаи, в които дадена компания показва най-ниска цена, а в действителност тя напълно не е такава “, разясни Майдел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР