Европейските политически партии и фондации ще се финансират по нови

...
Европейските политически партии и фондации ще се финансират по нови
Коментари Харесай

Нови правила за финансиране на европейските партии

Европейските политически партии и фондации ще се финансират по нови правила, които обезпечават повече бистрота и рационално консумиране на средства. Досието бе приоритет в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, защото през идната година предстоят избори за Европейски парламент.

Законодателният акт бе подписан от министъра на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила и Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила, ръководител на Европейския парламент, на 3 май в Брюксел.

Промените подсигуряват, че средства ще се отпускат на партии, които имат стратегия, съответстваща на потребностите и ползите на европейските жители. По този метод ще бъдат по-ясни и забележими връзките сред националните и европейските партии. Например политическите обединения в страните членки ще трябват да демонстрират на своите уеб страници логото и програмата на съответната европейска партия.

Съществена смяна е, че финансирането ще бъде по-пропорционално на изборните резултати. Фиксираната сума, която всяка партия получава от бюджета на Европейски Съюз, ще бъде понижена от 15% на 10%. По този метод по-голям дял ще се разпределя съгласно броя на членовете на европарламента от всяка партия.

Регламентът дефинира и по-строги условия за образуване на партия като към този момент физически лица няма да имат право да основават такава, а едновременното членуване в разнообразни обединения ще бъде неразрешено.

Новите правила разрешават в избрани случаи възобновяване на пари от физически лица, виновни за злоупотреби със средства от Европейски Съюз. Заличаването на регистрацията на партии, които са показали подправена информация, също ще стане по-опростено и по-бързо.
Промяната на разпоредбите бе наложителна, с цел да не се позволяват злоупотреби като да вземем за пример спонсорирани обединения с единствена цел да получават финансиране, което на процедура основава псевдопартии или така наречен „ частни клубове “. Финансирането за настоящата финансова година няма да бъде наранено. За да получат средства от Европейски Съюз през 2019 година обаче, партиите и фондациите ще би трябвало да съблюдават новите правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР