Европейските петролни гиганти отбелязаха, че са спечелили около 37 милиарда

...
Европейските петролни гиганти отбелязаха, че са спечелили около 37 милиарда
Коментари Харесай

Европейските петролни гиганти победиха търговците на енергия в собствената им игра

Европейските петролни колоси означиха, че са спечелили към 37 милиарда $ преди облагането с налози предходната година, изпреварвайки плануваните 34 милиарда $, направени от най-големите енергийни търговци в света. Данни на Bernstein Research сочат, че Shell е генерирала 16 милиарда $ облаги преди облагане с налози от звеното за търговия с сила, TotalEnergies е отчела 11,5 милиарда $, а BP е спечелила 8,4 милиарда $, написа Oilprice.

Енергийният колос Vitol регистрира т близо 15 милиарда $ от търговия с сила за предходната година, следван от 8,5 милиарда $ на Trafigura, 5,4 милиарда $ облаги на Gunvor и 4,9 милиарда $ на Mercuria.

Въпреки падащите цени на петрола и газа, BP регистрира 5 милиарда $ облаги за първото тримесечие на 2023 година, надминавайки прогнозите на анализаторите и облагите за четвъртото тримесечие. Компанията смята, че това е в резултат на " изключителната " търговия с газ и " доста мощен резултат от търговията с нефт ".
 Светът регистрира рекорден дял на вятърна и на слънчева сила в произвеждане на електрическа енергия
Светът регистрира рекорден дял на вятърна и на слънчева сила в произвеждане на електрическа енергия

Енергийният бранш е най-големият източник на излъчвания на въглероен диоксид

Резултатите от облагите демонстрират повишаване на значимостта на комерсиалните действия за европейските петролни колоси.

Междувременно американския колос ExxonMobil през февруари разгласи, че ще сътвори свое лично поделение за световна търговия по-късно тази година и ще има огромна метаморфоза в компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР