Европейските ответни мерки, наложени от Европейския съюз на Съединените американски

...
Европейските ответни мерки, наложени от Европейския съюз на Съединените американски
Коментари Харесай

Европа шамароса Тръмп с тежки мита

Европейските ответни ограничения, наложени от Европейския съюз на Съединените американски щати, влязоха в действие. Брюксел отговори с тежки митнически мита за американски артикули. Под удара попадат артикули за €2.8 милиарда, съобщи Би Би Си.

Брюксел реагира остро на решението на администрацията на Доналд Тръмп да наложи цени над алуминия и стоманата, които се изнасят за Щатите. Реципрочните ограничения към този момент са в действие.

Налагат се мита за артикули като бърбън, мотоциклети и портокалов сок. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че наложените мита от Съединени американски щати против Европейски Съюз опонират на „ логиката и историята “.

„ Едностранното и голословно решение на Съединените американски щати да наложат цени за стоманата и алуминия против Европейски Съюз значи, че ние нямаме различен избор “, съобщи Сесилия Малмстрьом, която е еврокомисар по търговията. Турция също разгласи, че постанова пропорционални мита против американски артикули.

През месец март президентът Доналд Тръмп разгласи, че постанова митнически цени от 25% за вноса на стомана и 10% за вноса на алуминий на американска земя. Веднага се зародиха опасения, че може да стартира комерсиална война, в която Китай и Канада също играят централна роля.
Снимка: БТА/ AP
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР