Европейските ни партньори мислеха, че няма да има война. Вечерта,

...
Европейските ни партньори мислеха, че няма да има война. Вечерта,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Искам прошка от народа, че нещата не се случват с нужното темпо

" Европейските ни сътрудници мислеха, че няма да има война. Вечерта, когато бяха първите бомбардировки, всеки от нас беше изумен. Никой не очакваше хиляди хора под обстрел с ракети. Война в България - не, няма заплаха, българското население би трябвало да е умерено ".

Това сподели министър председателят Кирил Петков в изявление за bTV.

Но заплахата тази война да продължава в Украйна за по-дълго време, да имаме опасности за неща, като техните нуклеарни централи, да, има подобен риск, добави Петков, представен от БГНЕС.

„ Най-голямата заплаха беше, когато видяхме постройката в техния АЕЦ горяща, за мен това беше директна опасност върху нашата сигурност “.

" Риск с нуклеарните централи на Украйна за мен е №1 като най-голяма вреда евентуална за българското население. Аз имам вяра, че няма да се случи, не би трябвало да плашим българското население, само че ние би трябвало да сме тогови за всичко. Още в понеделник привиквам специфичен щаб, който би трябвало да постави всичко това, което би трябвало една страна да има, да влезе в оперативна подготвеност ", разяснява министър-председателят.

„ Министерският съвет отпусна средства да сме подготвени. Трябва да сме подготвени за всичко – с таблетки от йод, със сигналната система. Още в понеделник привиквам щаб, който да постави всичко, което би трябвало да има една страна, гражданска отбрана и така нататък “, добави Петков.

От думите му стана ясно, че на всичките ни КПП-та ще бъдат ситуирани фургони, които да обслужват украинските бежанци. Енергийната рецесия се задълбочава поради войната, съгласно Кирил Петков. Прави се проект да имаме пшеница до идната година. В запаса има гориво за три месеца.

Премиерът похвали Володимир Зеленски за куража и мъжеството. Осем камиона с лекарства и филантропична помощ пътуват към Украйна. До момента България не е изпращала муниции за Украйна, посочи Кирил Петков, представен от news.bg. Нашата поддръжка би трябвало да е доста деликатна, по думите му.

Опасно е, когато един министър приказва със личен глас, разяснява той оставката на Стефан Янев. За Петков било вест, че Янев ще прави партия. Всеки един министър би трябвало да е министър на България, съобщи министър-председателят. Той регистрира като неточност назначението на Стефан Янев за боен министър. Тодор Тагарев ще е консултант на Кирил Петков, стана ясно още от думите му.

" Всеки ден, в който България се разсънва с този основен прокурор, имам чувството, че изоставаме с един ден от това, което желаеме да създадем ", показа още Кирил Петков. Той изиска амнистия от народа, че нещата не се случват с нужното движение и увери, че работи в полза на българския народ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР