Европейските национални лиги трябва да обмислят по-сериозно идеята футболният сезон

...
Европейските национални лиги трябва да обмислят по-сериозно идеята футболният сезон
Коментари Харесай

Схема пролет-есен предложи ФИФА за следващите два сезона

Европейските национални лиги би трябвало да обмислят по-сериозно концепцията футболният сезон да се организира в схемата пролет-есен, съобщи вицепрезидентът на ФИФА Виктор Монталяни пред италианската радиостанция " Спортива ". Тази мярка е препоръчана поради пандемията от ковид, която приключи всички публични интернационалните мачове и поради идното международно състезание в Катар през 2022 година, което ще се организира през зимата.

" Заради пандемията ФИФА е принудена да заобиколи някои свои правила. Сега решението за подновяването на футболния сезон зависи от локалните управляващи и ФИФА не оспорва това. Но ние имаме хрумвания да променим календара за идващите две години. Вместо обичайна скица " есен-пролет ", може да приемем за основа един сезон да се организира в границите на една календарна година или другояче казано " пролет-есен ".

" Имаме опция за тази смяна, като се има поради и идващото международно състезание, което ще се организира през ноември-декември 2022 година ", сподели Монталяни
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР