Европейските лидери ще се срещнат утре и вдругиден в Брюксел

...
Европейските лидери ще се срещнат утре и вдругиден в Брюксел
Коментари Харесай

Климат, бюджет, Брекзит: първият Европейски съвет на Мишел и Фон дер Лайен се очертава рисков

Европейските водачи ще се срещнат на следващия ден и вдругиден в Брюксел за последното съвещание на Европейския съвет тази година, като в дневния ред са включени трънливи тематики: бюджетът на Европейския съюз, дълготрайната тактика за климата и връзките с Англия след Брекзит, написа Франс прес.

Дневният ред на първия Европейски съвет на Шарл Мишел, новият ръководител на Европейския съвет, и Урсула фон дер Лайен, която ще отстоява позицията на Европейската комисия, дава обещание разгорещените полемики по въпроси, за които няма единогласие.

В съвещанието ще вземат участие водачите на 27 страни членки на Европейски Съюз: английският министър председател Борис Джонсън няма да пътува до Брюксел поради предварителните парламентарни избори във Англия.

Предвид обстоятелството, че Брекзит е плануван за края на януари, а договорът за излизане от Европейски Съюз към момента чака да бъде утвърден, европейските водачи деликатно ще наблюдават резултата. Освен това в петък е плануван спор, на който да бъдат избрани целите на 27-те в бъдещите договаряния с Лондон, изключително в областта на търговията.

Според проектозаключение, забелязано от Франс прес, 27-те ще призоват Комисията да стартира разискванията " неотложно " след Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР