Европейските лидери ще дискутират приемането на подобни на Плана Маршал

...
Европейските лидери ще дискутират приемането на подобни на Плана Маршал
Коментари Харесай

Европейските лидери ще дискутират подобни на Плана Маршал мерки за подпомагането на икономиките

Европейските водачи ще дискутират приемането на сходни на " Плана Маршал " ограничения за подпомагането на стопанските системи на страните от Общността, наранени от ковид. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, написа списание Politico, представено от " Фокус ".

Той съобщи пред белгийската телевизия LN24, че по-рано е дискутирал " методът по който ще използван нещо, което аз назовавам сходен на Плана Маршал пакет от тласъци " с 27-те посланици на Европейския съюз, малко преди да се срещне с ръководителите на националните държавни управления в Общността.

" И когато споделям сходен на Плана Маршал, имам поради, че имаме сходни упоритости ", сподели той и добави, че икономическия потрес върху бизнеса вследствие от ковид значи, че страните от Европейски Съюз би трябвало да са " доста дейни " и да работят " доста скоро ".

Мишел разказа начинанието като " вътрешноевропейски проект, който ще активизира Брюксел в границите на Европейския бюджет (...), тъй че да се употребяват национални средства, както и да се активизира частният бранш ", като добави, че Европейски Съюз би трябвало да " употребява всички налични средства ".

Очаква се водачите на страните от Европейски Съюз да беседват с представителите на Европейската комисия през днешния ден, 26 март, и дружно да разработят новия проект за битка с икономическите последствия от COVID-19.

В увода на идната полемика, с които Politico разполага, се споделя, че Общността има потребност от " тактика за излаз, повсеместен проект за възобновяване (на икономиката) и невиждани вложения " в коронавирусната рецесия. В него написа също по този начин, че Европейският съвет ще изиска от Европейска комисия да създаде предложение за пътна карта за възобновяване на стопанските системи, съпроводена с проект за деяние.

" Не би трябвало да чакаме бърз спринт през рецесията, тя ще има въздействия върху нас в кратковременен и дълготраен проект ", сподели Мишел.

Преди рецесията ръководителят на Европейския съвет беше фокусиран върху договарянето на съглашение по бюджета на Европейски Съюз за 2021 - 2027 година

" Вярвам че тази рецесия, през която минаване към този момент има влияние " върху договарянията за бюджета, сподели Мишел. Той добави, че страните би трябвало да си извадят съответните заключения и да демонстрират " взаимност ". Той добави, че Европейски Съюз се нуждае от бюджет, който съставлява " същински инструмент за поддръжка на нашите цели за икономическия ни проект ". /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР