Европейските лидери постигнаха споразумение за бюджета на ЕС в размер

...
Европейските лидери постигнаха споразумение за бюджета на ЕС в размер
Коментари Харесай

Евродепутати: Парите от ЕС да се обвържат с върховенството на закона

Европейските водачи реализираха съглашение за бюджета на Европейски Съюз в размер на 1,8 трилиона евро след маратонска среща на върха през юли. Но преди да могат да бъдат разпределени средствата, ще е належащо единодушието на членовете на Екологичен потенциал, съобщи БГНЕС.
Битката за това стартира през днешния ден, когато евродепутатите излязоха със тактика за договаряния, оповестява Евронюз.
 Румен Радев: Необходимо е по-активно партньорство със Съединени американски щати за битката с корупцията у нас Румен Радев: Необходимо е по-активно партньорство със Съединени американски щати за битката с корупцията у нас
“България би трябвало да бъде част от огромния спор в Европейския съюз, да взе участие във образуването на консенсус за европейските полити...
Те желаят да убедят европейските водачи и Брюксел в следното: да засилят стратегиите на Европейски Съюз, които преди този момент са претърпели съкращения, да вкарат нови източници на доходи и, най-важното, да обвържат със зачитането на върховенството на закона в дадена страна.
Тази последна точка се трансформира в главното полесражение. Но ще бъде мъчно да се накарат 27-те държавни управления на Европейски Съюз да се съгласят с установяването на механизъм, който ще замрази средствата за страни, нарушаващи правилата на върховенството на закона.
Евродепутатът Расмус Андресен, договарящ по бюджета на Европейски Съюз от групата на Зелените/Европейски свободен алианс в Европейския парламент, съобщи, че ще се води сериозна битка по този въпрос.
„ Това е основно, тъй като не става въпрос единствено за разпределение на пари, а за общите ни полезности “, сподели Андресен. „ От друга страна има някои държавни водачи като Виктор Орбан, които споделят, че не могат да се спогодят за мощен механизъм за господство на закона, тъй като се опасяват, че ще има съкращения на средствата. Това е много комплицирано и в последна сметка ще бъде един от най-противоречивите въпроси до края. "
Но правните провокации могат да излязат на хоризонта, в случай че такива дисциплинарни принадлежности се употребяват по въпроси, разнообразни от корупцията, като промяна на правосъдната система или независимост на словото.
 Енергийната промяна: Има ли България теория в навечерието на смяната? Енергийната промяна: Има ли България теория в навечерието на смяната?
България се намира в навечерието на вземането на съдбовни решения за посоката, по която ще поеме електроенергетиката в идващите някол...
Експертът Хорхе Нунес Ферер, старши теоретичен помощник в Центъра за европейски политически проучвания (CEP), сподели, че „ не може да се санкционира страна за нарушение на едно предписание с изцяло друг инструмент “.
Евродепутатите се пробват също да получат повече пари за стратегии, които са претърпели съкращения, и да изплатят дълга, основан от новия фонд за възобновяване от пандемията със наложителни задължения за основаване на нови налози.
Ян Олбрихт, полски евродепутат от Европейската национална партия, съобщи, че би трябвало да има " постоянна и предсказуема обстановка за връщане на заема ".
Някои обаче настояват, че фондът за възобновяване от ковид може да аргументи затруднения.
Бюджетът на Европейски Съюз ще би трябвало да бъде утвърден от националните парламенти преди да влезе в действие на Нова година 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР