Европейските лидери подкрепиха ударите на тройката САЩ, Великобритания и Франция

...
Европейските лидери подкрепиха ударите на тройката САЩ, Великобритания и Франция
Коментари Харесай

Евролидерите подкрепиха ударите срещу Сирия, британската опозиция е резервирана

Европейските водачи поддържаха ударите на тройката Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия. Това излиза наяве от изказванията на водещите европейски водачи. На процедура те застават на позицията на трите страни нанесли удари против Сирия – отговор за потреблението на химическо оръжие от страна на Башар Асад против личният му народ. В съвещание на външните министри на Европейски Съюз в понеделник се чака цялостна позиция.
Международната общественост има задачата да откри и подведе под отговорност виновниците за всяко нахлуване с химическо оръжие, разяснява ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във връзка ударът на Англия, Съединени американски щати и Франция против Сирия.
Председателят на Европейска комисия напомня, че ударът на тройката е в отговор на потреблението на химическо оръжие от режима на Башар Асад.
Рано тази заран Франция, Англия и Съединени американски щати дадоха координиран боен отговор на ужасното нахлуване на сирийския режим против цивилни в Дума на 7 април, отбелязва Юнкер. Европейска комисия към този момент уточни, че използването на химическо оръжие е неприемлива, без значение от събитията и би трябвало да бъде наказана допустимо най-решително. Това не беше първият път, в който режимът в Сирия употребява химическо оръжие против цивилни, само че би трябвало да остане последният, прибавя ръководителят на Европейска комисия.
Той отбелязва, че спорът в Сирия навлиза в осмата поредна година, и добавя, че съществува последна нужда от трайно преустановяване на огъня, спазвано от всички. По неговите думи това би проправило пътя към реализиране на контрактувано политическо решение и дълготраен мир, в границите на процеса от Женева под управлението на Организация на обединените нации. След понесените премеждия сирийците заслужават най-малко това, се показва в изказването.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също изрази поддръжка за ударите, нанесени от Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия, и съобщи, че Европейски Съюз ще бъде дружно със съдружниците си " на страната на справедливостта ", цитира думите на Туск, ТАСС.
Германският канцлер Ангела Меркел, Холандският министър председател Марк Рюте, външният министър на Дания Андерс Самуелсен, Чешкото външно министерство, японският министър председател Шиндзо Абе, Белгия и Канада застанаха също зад дейностите на Съединени американски щати, Англия и Канада. Всички остро осъждат потреблението на химическо оръжие.
Опозицията във Англия се отнесе малко по-различно към обстановката.
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, представен от организация Ройтерс съобщи след ракетните набези на Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия, че бомбите няма да донесат мир.
" Бомбите няма да спасят човешки живот, нито ще донесат мир. Тези противоречиви от правна позиция дейности крият риска от по-нататъшна ескалация - както призна самият министър на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис - на един така и така отблъскващ спор и заради това прави (носенето на) действителна отговорност за военни закононарушения и потребление на химическа оръжия по-малко евентуално, а не противоположното. Англия би трябвало да играе лидерска роля за реализиране на помирение в спора, а не да приема инструкции от Вашингтон и да излага на заплаха английските военнослужещи. Тереза Мей трябваше да изиска парламентарно утвърждение, а не просто да следва Доналд Тръмп. Правителството би трябвало да направи всичко допустимо да накара Русия и Съединени американски щати да одобряват без значение следствие на ужасяващата химическа офанзива от предходната седмица под управлението на Организация на обединените нации, с цел да може да бъде потърсена отговорност от отговорните, " сподели Корбин.
Винс Кейбъл, водач на Либералдемократическата партия съобщи: " Възползването от триумфите на един променлив в държанието си американски президент не може да бъде сурогат на даването на мандат от Камарата на общините. Премиерът можеше и трябваше да свика изключително съвещание на Народното събрание през седмицата и преди да работи, да потърси утвърждението на депутатите ".
Регионалният министър председател на Шотландия и водач на Шотландската национална партия Никола Стърджън също изрази запаси, като съобщи, че, " въздушните удари на Съединени американски щати и Англия не водят до споразумяване на обстановката в Сирия в предишното и не съм уверена, че и този път ще доведат до това ", се споделя в цитираното от интернационалните организации мнение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР