Европейските лидери не успяха да постигнат споразумение за това как

...
Европейските лидери не успяха да постигнат споразумение за това как
Коментари Харесай

Намаляват евродепутатите от 751 на 705 заради Брекзит

Европейските водачи не съумяха да реализират съглашение за това по какъв начин да се компенсира намаляването на постъпленията в европейския бюджет откакто Англия напусне общността, съобщи Българска национална телевизия.
На неофициалната среща в Брюксел довечера те се сплотиха към позицията, че би трябвало да се отделят повече средства за справяне с незаконната миграция, за сигурност и защита, както и за програмата " Еразмус плюс ".

Постигнато е единодушие след Брекзит местата в Европейския парламент да бъдат понижени от 751 на 705.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че ще има понижаване и на средствата за кохезионната политика.

Голяма част от държавите-членки са изразили подготвеност да заплащат по-високи вноски в европейския бюджет, измежду тях е и България.

Председателят на Европейския парламент Доланд Туск прикани Турция да се придържа към интернационалните контракти и да съблюдава добросъседните връзки с Кипър и Гърция. Решение за това дали да се състои лидерската среща с Турция във Варна на 26-ти март ще бъде взето на съвещание на Европейския съвет три дни по-рано, разгласи Туск.

" Потвърждавам нашата поддръжка за суверенното право на Република Кипър да изследва и експлоатира своите естествени запаси в сходство с европейското и интернационалното право. Действията на Турция опонират на нейните задължения за определяне на положителни връзки и нормализация с всички страни-членки. На съвета през март ще преценим дали са налице условия за осъществяване на лидерска среща с Турция във Варна на 26 март. " - уточни ръководителят на Екологичен потенциал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР