Европейските лаборатории работят денонощно и се полагат огромни усилия в

...
Европейските лаборатории работят денонощно и се полагат огромни усилия в
Коментари Харесай

Мария Габриел: В ЕС се работи денонощно по изследвания срещу Covid-19

Европейските лаборатории работят непрекъснато и се поставят големи старания в проучванията на заболяването Covid-19. Това заяви през днешния ден еврокомисарят по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел пред комисията на Европейския парламент по индустрия, проучвания и енергетика.

По нейните думи европейските жители би трябвало да знаят за активността на учените против разпространяването на болестта. Гордея се, че европейските откриватели са толкоз единни против това предизвикателство, добави Габриел.

Тя посочи, че Европейски Съюз е отпуснал 140 милиона евро за проучванията на новото заболяване и тези средства доближават до 100 екипа от учени. Еврокомисарят добави, че в последните дни е формирана група, която да изследва дали има дефекти по цялата верига от търсенето на лекарство, инспекциите за неговата валидност, средствата за всеобщо произвеждане на утвърден за приложение препарат.

Еврокомисарят предложи да се намерения за пренасочване на част от европейските фондове към напъните за секване на епидемията. Габриел добави, че на идната донорска конференция се чака да бъдат обезпечени още няколко милиарда евро за битката с новата болест.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР