Европейските компании, които изнасят стоки от Китай, променят пътя на

...
Европейските компании, които изнасят стоки от Китай, променят пътя на
Коментари Харесай

Европейски износители в Китай пренасочват търговията си, за да избегнат американските мита

Европейските компании, които изнасят артикули от Китай, трансформират пътя на световния им поток, с цел да избегнат американските мита, сподели Матс Харборн, президент на Търговската камара на Европейски Съюз в Китай, представен от Асошиейтед прес. Това е следващият сигнал, влияние на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, уголемява обсега си.

Повишаването на митата " удря директно долната редица " на фирмите, които разчитат на потока от съставни елементи и крайни артикули в другите страни, твърди Харборн.

Компаниите " се борят да пригодят веригите за доставки " по този начин, че артикули предопределени за Съединени американски щати да не минават през Китай, сподели той на конференция. Харборн добави, че някои компании са изместили крайното сглобяване на стоките от Китай в новосъздадени звена в Съединени американски щати.

Наложените мита от 25 % за китайски артикули на стойност 34 милиарда $ от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп върху здравно съоръжение, електроника и други артикули от Китай се ползват върху износа на американските и европейските компании, както и на китайските снабдители.

Европейските държавни управления разкритикуваха метода на Тръмп, само че не се подадоха на напъните на Китай да ги притегли като съдружници в разногласието, показва Асошиейтед прес.

Митата са " рисков и доста високомерен инструмент " за споразумяване на разногласия, съобщи Харборн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР