Европейските клубове, които са пуснали своите акции на международни борси,

...
Европейските клубове, които са пуснали своите акции на международни борси,
Коментари Харесай

Ето кои са клубовете, засегнати най-много от пандемията

Европейските клубове, които са пуснали своите акции на интернационалните тържища, изпитват съществени проблеми от рецесията, породена от пандемията на ковид, написа Марка.

Акциите на Ювентус паднаха с 21,6% през март. Решението на " бианконерите " да понижат заплатите на играчите в идващите 4 месеца единствено отчасти компенсира негативния резултат. Рома е другият клуб в Серия А, обиден най-силно от пандемията.

Манчестър Юнайтед също пострада - акциите им паднаха с 11.06% през месеца.

В Бундеслигата Борусия Дортмунд имаше най-големи проблеми - цената на акциите им падна с 36,76%. В Германия съществува известна просвета на клубната единодушие. Един от образците е Байерн Мюнхен, който избави Дортмунд от банкрут през 2003 година с безлихвен заем от 2 милиона евро. " Без огромни противници, няма бизнес ", оповестиха от баварския исполин тогава.

Значително намаляване има и в акциите на Барселона и Атлетико Мадрид. И от двата клуба оповестиха, че ще понижават заплатите, с цел да бъдат спестени пари. Реал Мадрид може би е клубът, който ще бъде обиден най-слабо от икономическата рецесия. Засега акциите на мадридчани са постоянни на фондовия пазар.

" Трябва да изчакаме да забележим дали колосите на европейския футбол могат още веднъж да се съберат и да се преборят с тази рецесия ", написа още Марка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР