Европейските избори, започващи днес и продължаващи до 26 май, са

...
Европейските избори, започващи днес и продължаващи до 26 май, са
Коментари Харесай

Ключови етапи след евровота

Европейските избори, започващи през днешния ден и продължаващи до 26 май, са въведения към огромна смяна в европейските институции, която ще бъде осъществена до края на 2019 година През тези няколко месеци се обрисуват няколко основни стадия, съобщи Българска телеграфна агенция.

На 26 май, в последния ден от евровота, след затварянето на изборните секции в Италия, което ще стане в 21 ч. по Гринуич, националните управляващи на всяка една от 28-те страни членки ще могат да разгласят резултатите. Европейският парламент пък се чака да разгласява прогнозните си данни за състава на бъдещия Екологичен потенциал след 18 ч. по Гринуич въз основа на екзитпол допитвания.

На 28 май ще има изключителна среща на върха на Европейски Съюз, на която ще се разискват резултатите от вота. Всяко политическо семейство (консерватори, социалисти, либерали и др.) към този момент ще е преброило какъв брой депутати има в Екологичен потенциал и ще настъпи моментът за договаряния за установяване на приемниците на Жан-Клод Юнкер и на Доналд Туск отпред надлежно на Европейската комисия и на Европейския съвет.

На 20 и 21 юни ще има нова среща на върха на Европейски Съюз, чиято цел е да се завърши с номинациите на водещите европейски постове. Определянето на титулярите им ще стане с квалифицирано болшинство.

През юли ще има две работни сесии в Европейския парламент. Първата ще е от 2 до 4 юли, по време на която ще бъде неговото учредително съвещание. Втората ще е от 15 до 18 юли. Тогава евродепутатите ще би трябвало да одобрят новия началник на Европейска комисия, определен от държавните и държавни водачи.

През есента Екологичен потенциал ще би трябвало да се произнесе по състава на новата Европейска комисия, като преди този момент всяка страна членка ще е показала име на еврокомисар. Встъпването в служба на новата Европейска комисия е планувано за 1 ноември. Новият ръководител на Европейския съвет ще встъпи в служба на 1 декември. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР