Европейските избори ще предизвикат сериозни промени в политическите партии в

...
Европейските избори ще предизвикат сериозни промени в политическите партии в
Коментари Харесай

Политологът Стойчо Стойчев: ДПС тества Делян Пеевски за свой лидер

Европейските избори ще провокират съществени промени в политическите партии в България. Това предвидиха политолозите Стойчо Стойчев и Росен Карадимов в предаването на Българска национална телевизия " Панорама ".

Росен Карадимов, Институт за нов стопански прогрес: Това е един от непредвидените резултати от европейските избори, който евентуално ще докара до тежко реформиране на главните политически партии. Те би трябвало да си върнат терена, който беше изгубен на тези избори.
Карадимов добави, че министър председателят Борисов е направил съществени поръчки за промени в ГЕРБ. Ако промяната на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия продължи, двете съществени политически партии, без да трансформират политическата система, ще трансформират лицето ѝ.
Стойчо Стойчев, учител в СУ " Св. Климент Охридски ": И трите политически партии ще претърпят доста съществени промени и те ще бъдат на лидерско равнище.
Стойчев уточни, че Бойко Борисов се завръща като водач на партията, откакто " за дълго време Цветан Цветанов беше иззел общественото лице на тази партия ". Очакването за победа на изборите в Българска социалистическа партия, не се случи и дава тласък на съперниците на Корнелия Нинова да я спънат към връщането на Българска социалистическа партия на власт, което съгласно него може да ѝ коства водачеството.

Отливът на гласове по отношение на предходните европейски избори в Движение за права и свободи, Стойчев дефинира като " тежък неуспех " и съгласно него в партията сега се мисли за промяна на ръководителя, като Делян Пеевски се тества за водач на партията в бъдещето. Стойчев пояснява връщането на Пеевски в Народното събрание като опипване на почвата дали той ще бъде признат от обществото като политически лидер на Движение за права и свободи.

Според Карадимов обаче конгресът на Българска социалистическа партия ще утвърди Корнелия Нинова на лидерския пост в неделя, защото тя има мощна поддръжка в партията, а идните локални избори са " най-важните за Българска социалистическа партия в последните 10 години ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР