Европейските избори са генерална репетиция за местния вот по-късно тази

...
Европейските избори са генерална репетиция за местния вот по-късно тази
Коментари Харесай

Цветанов в Каспичан: На предстоящите избори хората трябва да гласуват за тези с резултатите, а не за тези с компроматите

Европейските избори са генерална подготовка за локалния избор по-късно тази година. Победа на евровота ще ни даде нужното успокоение при подготовката за локалните избори и ще разклати съществено нашите съперници от Българска социалистическа партия. Очаквам в идните предизборни акции претендентите на ГЕРБ за евродепутати, кметове и общински съветници да бъдат подложени на сериозна компроматна офанзива от Българска социалистическа партия. Важно е хората обаче да гласоподават за тези, които са постигнали действителни резултати с работата си, а не за тези с компроматите. Представителите на ГЕРБ в законодателната, изпълнителната и локалната власт извършват своите задължения към жителите и могат умерено да погледнат в очите своите гласоподаватели. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Каспичан. Заедно с Цветанов беше и кметът на Шумен и регионален координатор на партията Любомир Христов.

„ В обществото ни битува мнението, че евродепутатите само получават високи заплати, а в това време не се усещат резултати от активността им. Това изрично не е правилно. Точно евродепутатите на ГЕРБ демонстрираха, че могат да пазят сполучливо националния интерес на България на европейски равнище “, сподели Цветанов и даде образец с Андрей Новаков, който съумя да се пребори за рекордно висок европейски бюджет за България в интервала 2021 – 2027 година

Цветанов посочи положителната работа на локалната власт в Каспичан с държавното управление, в резултат на която средата на живот непрестанно се модернизира. „ Търсим решение на всеки подложен въпрос от кмета, тъй като е значимо да повишим инвеститорския интерес към района, който на собствен ред е притежател на развиването “, уточни Цветан Цветанов. В тази връзка зам.-председателят на ГЕРБ посочи фактът, че в Шумен безработицата е единствено 2,5% и даже се следи дефицит на работа ръка.



Цветан Цветанов напомни, че бе изработен опит Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания да бъде компрометирана и тъкмо по тази причина сега не може да продължи и се прави повсеместен разбор. „ За да продължи Програмата, би трябвало да се търсят спомагателни финансови законни източници, тъй като тя е безалтернативна и оказва извънредно положителен резултат върху живота на хиляди български фамилии “, показа той.

Зам.-председателят на ГЕРБ разиска с актива на ГЕРБ в Каспичан и хода на гражданските разговори „ Европа в нашия дом “ на тематики обучение и районно развиване. „ Знаете, че има законодателен пакет, който е импортиран от народни представители от ГЕРБ – съгласно който при 3 дни неизвинени отсъствия от предучилищната група в детската градина или от 5 образователни часа на месец в учебно заведение – детските надбавки се стопират за една година. Тези ограничения би трябвало да надградят резултатите от механизма за връщането на децата в учебно заведение, в резултат на който 40 000 деца към този момент са назад в клас “, изясни Цветанов.

„ Когато съм в Каспичан няма по какъв начин да не повдигнем въпроса и за Законопроекта за старите културни столици. Той към момента е в българския парламент. Има доста диспути и доста разнообразни отзиви. Аз обаче съм уверен, че този законопроект ще бъде признат, само че когато има политически и институционален консенсус “, приключи зам.-председателят на ГЕРБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР