Европейските избори през следващия месец ще бъдат един от най-странните

...
Европейските избори през следващия месец ще бъдат един от най-странните
Коментари Харесай

Евролидерите се определят като генерали в епохален идеологически сблъсък

Европейските избори през идващия месец ще бъдат един от най-странните моменти в английската политическа история. Британците ще гласоподават във избор, в който не би трябвало да вземат участие и да изпратят представители в организация, която трябваше да изоставен . Тези членове на Екологичен потенциал може да работят единствено няколко месеца, пет години, или в никакъв случай да не заемат местата си, написа в своя публикация журналистът от Обединеното кралство Оливър Уайзмен.

За да станат нещата още по-странни, партия, която не съществуваше преди няколко седмици, " партия Брекзит " на Фараж наподобява ще натрупа голям брой гласове във избор , който, даже повече от всичко друго в английската политика сега, ще бъде малко повече от заместващо повтаряне на референдума от 2016 година.

Всичко това като че ли с е вписва доста добре в огромната история , която си описваме за политиката на Запада през последните години: на популисти и на либерали, и на огромното пренареждане, което значи, че новата разграничителна линия е сред " отворени " и " затворени ".

Новото изследване в 14 страни от Европейски Съюз (с изключение на Обединеното кралство) от Европейския съвет за външни връзки (ЕКФР) допуска, че най-малко на континента, политиците и специалистите, които се причисляват към тази позиция, водят " вчерашна война ".

Противно на добитата мъдрост, техните изследвания откриват, че европейските избори няма да съставляват втурване в новооткрития племенизъм или заменяне на остарялото разделяне ляво-дясно с " глобалисти " против " националисти ".

Всъщност изследванията на ЕКФР разкриват, че главната характерност на политическия пейзаж е неустойчивостта: гласоподавателите към момента не са взели решение. Има и почти 97 милиона от тези комплицирани и без решение гласоподаватели . " Около 70 % от тези, които имат преференции " разясняват, че към момента могат да трансформират мнението си.

С други думи, бойните линии сред политическите племена в Европа не са толкоз ясни , колкото считат множеството хора. Нерешителните гласоподаватели не са единствено някаква дребна част в средата, а преобладаващо болшинство .
 Фараж хвърля партия
Фараж хвърля партия " Брекзит " в евроизборите и готви " демократична гражданска война "

Обещава " мощна назадничавост към всяка назадничавост "

Интересно е, че ЕКФР твърди, че най-хубавият метод да се разсъждава за гласоподавателите в Европа не е като две противоположни тълпи, а като четири групи . Има " систематични вярващи ", които имат малко подозрения за статуквото както на национално, по този начин и на интернационално равнище. Има такива, които са се отказали от политиката както на национално, по този начин и на наднационално равнище. Остават проевропейците, които считат, че Брюксел е отговорът на националните политически системи, в които са изгубили религия. А има и националисти евроскептици, които желаят да се върнат към самоуправляващи се държави-членки.

Тези групи съставляват надлежно 24%, 38%, 24% и 14% от гласоподавателите , въпреки че, несъмнено, техният брой се разграничава доста в другите страни. 61% от гърците считат, че системата е нарушена както в Атина, по този начин и в Брюксел. Съответната цифра във Франция е 69%. В Румъния 64% считат, че тяхната лична политика е нарушена, само че Европейски Съюз е отговорът на техните вътрешни проблеми. Дания е единствената страна, в която доволните " систематични вярващи " съставляват болшинство.

С други думи, европейските гласоподаватели са по-добре разбрани от позиция на това какъв брой са щастливи със статуквото - и кого упрекват за неговите неуспехи .

Изводът е, че въпреки без подозрение да има тревожно политическо възприятие на незадоволеност в Европа (разочарование, че Европейски Съюз единствено се утежнява с непримиримостта си), това не е едно единно, поредно придвижване по метода, по който водачите и на популистките, и на демократичните лагерите желаят да повярвате .

Подобни на Стив Банън от едната страна и Ги Верхофстад от друга, виждат себе си като генерали в исторически идеологически конфликт , само че и двамата, по собствен метод, бъркат за един континент, чиито недоволства са доста по-малко проведени и доста по-малко хомогенни, в сравнение с биха желали да повярват.
 Любезен и безборбен първи спор сред Вебер и Тимерманс
Любезен и безборбен първи спор сред Вебер и Тимерманс

Телевизионният спор сред Манфред Вебер и Франс Тимерманс се организира в сряда вечерта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР