Европейските избиратели попаднаха в капана на дилемата оръжие или масло“.

...
Европейските избиратели попаднаха в капана на дилемата оръжие или масло“.
Коментари Харесай

Проучване на Euronews: За над 50% от българите изграждането на обща европейска отбрана е приоритет

Европейските гласоподаватели попаднаха в клопката на алтернативата „ оръжие или масло “. Войната е пред портите на Европа. Европейските страни ще бъдат призовани да влагат повече средства в построяването на интегриран защитителен потенциал на блока. Въпреки това жителите на съюза не са привлечени към концепцията за създаване на огромна единна европейска военна конструкция.

Според извънредно защитата на блока е едвам на седмо място в листата с целите на европейските гласоподаватели предвид на изборите за Европейски парламент през юни. Тя е надалеч след обществените и икономическите проблеми на европейците. Докато усилването на геополитическата роля на Европейски Съюз е едвам на осмо място.

От началото на войната в Украйна отбранителната промишленост е нараснала производството си, само че единствено скромните 47% от гласоподавателите изискват от бъдещите законодатели на Европейски Съюз да се ангажират на първо място с построяването на обща защита. За 36% това не е приоритет, до момента в който 17% са изрично срещу. Португалците са най-големите поддръжници на тази концепция (59%), а Германия, Полша и Испания са единствените огромни страни, в които над 50% от анкетирате считат този въпрос за първокачествен. В България 52% считат построяването на обща европейска защита за приоритет , 34% считат, че е значимо, само че не предпочитано, а 13% преглеждат въпроса като вторичен.

Наложителността от обща защитата на Европейски Съюз събира под 50% поддръжка измежду французите (45%) и италианците (36%). Унгарците са минимум склонни да поддържат интегрирана отбранителна конструкция в Европейски Съюз.

Общата политика в региона на защитата би включвала финансиране на построяването на интегрирана военна промишленост. В Европейски Съюз има 27 разнообразни военни доктрини и постоянно разнообразни усещания за рисковете и заканите. Националните ползи също не постоянно съответстват по въпросите на сигурността. В същото време в целия съюз държавните и домакинските финанси са подложени на съществено напрежение.

Електоратът на огромната коалиция, Европейската национална партия, либералдемократите от " Обновление " и социалистите и демократите, е главен покровител на концепцията за защита на Европейски Съюз. Дори консерваторите умерено поддържат концепцията. От друга страна левите и извънредно десните са най-вече срещу нея.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР