Европейските икономики трябва да използват относителната си сила, за да

...
Европейските икономики трябва да използват относителната си сила, за да
Коментари Харесай

Европа трябва да се готови за дългосрочни рискове след Брекзит

Европейските стопански системи би трябвало да употребяват относителната си мощ, с цел да възнамеряват дълготрайните опасности, в това число опцията за мудни и комплицирани договаряния по Брекзит, засягащи както Англия, по този начин и страните от Европейски Съюз, предизвести през днешния ден Международният валутен фонд, представен от ДПА.

Всички европейски стопански системи порастват и континентът стана мотор на международната търговия, уточни в прогнозата си за района МВФ.

Страните обаче би трябвало да обезпечат благоприятни условия за маневри в бюджетите си, тъй че да могат да поддържат стопанските системи си в сложни интервали, показва организацията.

Тя предизвести, че доста европейски страни след възобновяване си от финансовата рецесия през 2008 година към момента имат доста дребен насъбран буфер за интервали на усложнения на фона на слаб напредък на продуктивността и неприятни заеми.

Застаряващото население, разрастващият се протекционизъм, геополитическото напрежение и загубите от износа поради спада в Китай всичко това ускорява рисовете за дълготрайния напредък, отбелязва МВФ.

Фондът добави, че развитите стопански системи с висок държавен дълг, в това число Англия, Белгия, Франция, Италия, Португалия и Испания - би трябвало да понижат отговорностите си без да застрашат икономическия напредък.

Германия, Холандия и Швеция, трите страни с задоволително място за маневриране в бюджетите си, би трябвало да се стремят да покачат темпа на растежа посредством по-високи държавни вложения в инфраструктура, жилища и интеграция на имигранти, добавя още МВФ.

Според Фонда Брекзит носи риск от продължителна политическа и икономическа неустановеност по доста въпроси за двете страни, поради комплицирания и нескончаем развой и сгъстената времева рамка за договаряния по икономическите връзки след Брекзита.

МВФ намали прогнозата си за растежа на Англия за тази година до 1,7 %, което е намаляване с 0,4 процентни пункта по отношение на прогнозата през април. За 2018 година упованията са за закъснение до 1,5 % и ускоряване до 1,6 % през 2019 година, защото Брекзитът стартира да се отразява на растежа.

За Европа като цяло МВФ предвижда икономическото възобновяване да набере скорост. Фондът увеличи прогнозата си за растежа на Европейски Съюз до 2,3 на 100 тази година по отношение на 1,9 % планувани през април, като следващата година се чака леко закъснение до 2,1 на 100 и 1,8 % през 2019 година.

Британският министър председател Тереза Мей възнамерява да се срещне с представители на европейски бизнес асоциации през днешния ден по-късно в Лондон, с цел да обсъдят последствията от Брекзита.

" Госпожа Мей ще повтори уговорката на Англия за гарантиране на един временен интервал от две години, откакто страната напусне Европейски Съюз през март 2019 година, " се показва в изказването на нейния офис. Европейски и немски асоциации неведнъж са подлагали на критика изчезналата, съгласно тях, изясненост в позицията на Англия в договарянията за Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР