Европейските и след това местните избори изпиха енергията ни, заяви

...
Европейските и след това местните избори изпиха енергията ни, заяви
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Изборите изпиха енергията ни, накараха държавата да спре

Европейските и по-късно локалните избори изпиха силата ни, съобщи пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е безапелационна, че би трябвало да създадем по този начин, че в идващите години да не се получава по този начин, че да имаме два избора в една година.

" Политическото противоборство и надскачане на персони, ажиотаж и полемики за това по какъв начин се вършат избори, кой кой е - като че ли накараха страната да спре. Много малко като страна сме постигнали. 2019 година няма да се запомни с кой знае какво - нито една промяна в нито сфера, година, в която повече говорихме за политика и по-малко за личното си развиване като общество и страна. Има отчуждаване на хората от политиката, макар двата избора. Изборите останах горе в политическата върхушка. Това, че локалната власт се избра с 1/3 от българските жители може би е най-сериозната диагноза в това отношение ", разяснява тя в изявление за предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт ".

Общо е чувството, че 30 години по-късно няма правдивост и неравенствата са прекомерно високи, акцентира със страдание Илияна Йотова.

Най-тревожното съгласно нея е отводът на хората от присъединяване в публичния живот.

Нямаме потребност от президент, който да мълчи и преглъща

" Не считам, че имаме потребност от президент, който стои, мълчи, преглъща - както беше в предходния мандат, и слуша това, което му споделя изпълнителната власт ", безапелационна бе Илияна Йотова. По думите ѝ президентската двойка извършва уговорката си към българските жители.

" Ние имаме най-силното пълномощие - да споделяме това, което мислим. Когато не са удачни решенията, когато не са правилни решенията, когато те са против всички нас - този глас няма по какъв начин да бъде спрян ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР