Европейските граждани показаха, че искат Европа, която фукционира и е

...
Европейските граждани показаха, че искат Европа, която фукционира и е
Коментари Харесай

Ева Майдел: Гражданите искат функционираща Европа, а не Европа вглъбена в кризи

„ Европейските жители демонстрираха, че желаят Европа, която фукционира и е способна да взема решение съществени провокации като безработица, икономическо закъснение, климатични промени, обективен работен пазар. Гражданите не желаят Европа, която е вглъбена в рецесии или такава, която се дели на Изток и Запад, център и външна страна. ” Това съобщи Ева Майдел, ръководител на Международното европейско придвижване по време на годишната Федерална асамблея на организацията. Събитието се организира в петък, 8 ноември 2019 година, в Хелзинки, Финландия, а хазаин бе Конфедерацията на финландската промишленост.

Специалният посетител на федералната асамблея беше заместител ръководителят на Европейската капиталова банка и някогашен министър председател на Финландия Александър Стуб. Той уточни, че Международното европейско придвижване, като най-голямата и най-стара асоциация на про-европейски организации има основната дарба да доближава до гражданското общество в Европа. Александър Стуб добави, че е неоходимо да работим стратегичеси, да пазиме европейските полезности и да отстояваме мултилатерализма в световен мащаб.

„ Всеки един жител може да способства за решенията на предизвикатеслтвата, пред които е изправена Европа, само че и света. Ние сме по-свързани от всеки път и Европейски Съюз не може да пази жителите си в изолираност. ”, разяснява Ева Майдел пред организациите членки на Международното европейско придвижване, измежду които са бизнеси, представители на профсъюзи, юношески организации и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР