Европейските газови хранилища сега са пълни до 66% от обема

...
Европейските газови хранилища сега са пълни до 66% от обема
Коментари Харесай

ЕС обяви край на зависимостта от руските изкопаеми горива

Европейските газови складове в този момент са цялостни до 66% от размера си

Година след началото на войната в Украйна можем да заявим, че Европейски Съюз към този момент не е подвластен от съветските изкопаеми горива. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Европейски Съюз приключи вноса на съветски въглища, вносът на течни горива от Русия е понижен доста, съветският газ бързо изчезва от европейския пазар ", добави той. По неговите думи се следи спад с 18% на потреблението на газ в Европейски Съюз в последната година. 

Той разясни, че до войната доставките на газ от Русия по тръбопроводи са съставлявали 45-50 на 100 от европейския импорт, а през март тази година са спаднали до осем на 100. По неговите думи в това отношение са помогнали увеличените доставки от сигурни източници, измежду които Съединени американски щати и Норвегия. 

Същевременно за последната година в Европейски Съюз е била създадена с една пета повече възобновима сила. Говорителят посочи, че страните в Европейски Съюз разполагат общо с бюджет от 270 милиарда евро за енергиен преход. Той заяви, че европейските газови складове в този момент са цялостни до 66% от размера, което е връх за тази част от годината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР