Европейските енергийни фирми могат да открият специални сметки в Газпромбанк,

...
Европейските енергийни фирми могат да открият специални сметки в Газпромбанк,
Коментари Харесай

Според Германия откриването на сметка в Газпромбанк не нарушава санкциите

Европейските енергийни компании могат да открият специфични сметки в " Газпромбанк ", с цел да заплащат за съветския газ, което е основно искане на Москва, без да нарушават глобите, в случай че прехвърлянето на евро или долари към тях извършва договорните им отговорности, заяви немското Министерство на стопанската система, представено от Ройтерс.

Русия прекъсна доставките на газ за България и Полша тази седмица поради неплащане в рубли, което породи опасения, че други страни могат да последват тяхната орис.

В настояването на Москва се споделя, че " Газпромбанк " ще открие специфични сметки вид " К " за заплащания на газ от задгранични купувачи. Компания от Европейски Съюз ще преведе задгранична валута в една такава сметка, а по-късно съветската банка ще преобразува заплащането в рубли и ще трансферира рублите в друга сметка " K ", принадлежаща на " Газпром ".

Страните от Европейския съюз остават разграничени по въпроса дали глобите ще бъдат нарушени, в случай че се ангажират с настояването за заплащане в рубли на Русия.

В съветския декрет се споделя, че задължението на купувача ще се смята за изпълнено единствено когато рублите постъпят по сметката на " Газпром ".

" Има европейски насоки за методите на заплащане, които образуват рамката за нас и към които се придържаме ", сподели представител на немското министерство на стопанската система в петък в изказване, изпратено по имейл.

" Според тези насоки сметка K, към която се прави заплащане в евро/долари, е в сходство със глобите, в случай че фирмите заявяват, че договорите са изпълнени с заплащане в евро или долари.

Източник от държавното управление сподели, че е без значение в коя страна е открита сметката K, стига въпросната банка да не е в лист със наказания.

Европейската комисия ще даде на страните от Европейски Съюз спомагателни насоки дали могат да продължат да заплащат за съветски газ, без да нарушават глобите на блока, сподели чиновник на Комисията пред Ройтерс в петък.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР