Европейските енергийни фирми могат да открият специални сметки в Газпромбанк,

...
Европейските енергийни фирми могат да открият специални сметки в Газпромбанк,
Коментари Харесай

Според Германия откриването на сметка в Газпромбанк не нарушава санкциите

Европейските енергийни компании могат да открият специфични сметки в " Газпромбанк ", с цел да заплащат за съветския газ, което е основно искане на Москва, без да нарушават глобите, в случай че прехвърлянето на евро или долари към тях извършва договорните им отговорности , заяви немското Министерство на стопанската система, представено от Ройтерс.

тази седмица поради неплащане в рубли, което породи опасения, че други страни могат да последват тяхната орис.

В се споделя, че " Газпромбанк " ще открие специфични сметки вид " К " за заплащания на газ от задгранични купувачи. Компания от Европейски Съюз ще преведе задгранична валута в една такава сметка, а по-късно съветската банка ще преобразува заплащането в рубли и ще трансферира рублите в друга сметка " K ", принадлежаща на " Газпром ".
 Гърция ще заплати на
Гърция ще заплати на " Газпром ", без да нарушава глобите против Русия

Атина би трябвало да заплати на 25 май

Страните от Европейския съюз остават разграничени по въпроса дали глобите ще бъдат нарушени, в случай че се ангажират с настояването за заплащане в рубли на Русия.

В съветския декрет се споделя, че задължението на купувача ще се смята за изпълнено единствено когато рублите постъпят по сметката на " Газпром ".

" Има, които образуват рамката за нас и към които се придържаме ", сподели представител на немското министерство на стопанската система в петък в изказване, изпратено по имейл.

" Според тези насоки сметка K, към която се прави заплащане в евро/долари, е в сходство със глобите, в случай че фирмите заявяват, че договорите са изпълнени с заплащане в евро или долари.

Източник от държавното управление сподели, че е без значение в коя страна е открита сметката K, стига въпросната банка да не е в лист със наказания.

Европейската комисия ще даде на страните от Европейски Съюз спомагателни насоки дали могат да продължат да заплащат за съветски газ, без да нарушават глобите на блока , сподели чиновник на Комисията пред Ройтерс в петък.
 В Европейски Съюз предложиха метод за заплащане на газа, който не нарушава глобите Обновена
В Европейски Съюз предложиха метод за заплащане на газа, който не нарушава глобите

Не се изключва обаче Москва да не го признае
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР