Европейските депутати заявиха, че руската пропаганда е главният източник на

...
Европейските депутати заявиха, че руската пропаганда е главният източник на
Коментари Харесай

Евродепутатите поисаха енергична стратегия срещу руската дезинформация

Европейските депутати обявиха, че " съветската агитация е основният източник на дезинформация в Европа " и приканиха Европейски Съюз да изготви " енергична тактика " против нея, съобщи Франс прес.

В призната с огромно болшинство резолюция Европейският парламент предизвести, че има заплаха от " задгранична интервенция в избори ". До края на 2020 година в страни от Европейски Съюз ще се състоят над 50 президентски, парламентарни или локални избори.

" Голяма част от тази интервенция е от изгода за евроскептичните, екстремистките и популистките претенденти ", обявиха европейските депутати.

В текста, който няма обвързваща мощ, Европейският парламент счита за належащо " обществеността да осъзнае съществуването на дезинформационните акции на Русия, които са основният източник на дезинформация в Европа ".

Екологичен потенциал припомня, че случаите на дезинформация, които се приписват на съветски източници са нарастнали двойно от януари 2019 година (998 случая) по отношение на същия интервал от 2018 година (434 случая).

Европейският парламент приканва в резолюцията си " Европейската комисия и Европейския съвет да изготвят ефикасна и подробна тактика за бързо и пламенно контриране на съветските тактики за дезинформация ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР