Европейските депутати поискаха днес да бъдат забранени на територията на

...
Европейските депутати поискаха днес да бъдат забранени на територията на
Коментари Харесай

Европарламентът поиска забрана на браковете с непълнолетни

Европейските депутати желаеха през днешния ден да бъдат неразрешени на територията на целия Европейски съюз браковете с малолетни лица и браковете, сключвани принудително, заяви Франс прес.

С 556 гласа " за " и 63 " срещу " Екологичен потенциал одобри на пленарна сесия в Страсбург резолюция, настояваща всички страни членки да уеднаквят разпоредбите си по този въпрос.

В резолюцията, която не е юридически обвързваща, Екологичен потенциал " приканва законодателите както в страните членки на Европейския съюз, по този начин и в трети страни, да дефинират на всички места 18 години като минимална възраст за брак ". Там се упорства разпоредбите да важат и за " всички жители на трети страни, пребиваващи на територията на Европейски Съюз, в това число за имигранти, сключили брак преди 18-годишна възраст " в родните си страни.

Макар и да не е подобен казусът в Дания, Германия, Холандия и Швеция, някои страни членки сега разрешава сключването на брак при навършване на 16-годишна възраст със единодушието на родителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР