Европейските депутати гласуваха с преобладаващо мнозинство в полза на започването

...
Европейските депутати гласуваха с преобладаващо мнозинство в полза на започването
Коментари Харесай

Европарламентът стартира тежка наказателна процедура срещу Унгария

Европейските депутати гласоподаваха с преобладаващо болшинство в интерес на започването на наказателна процедура против държавното управление на Унгария на премиера Виктор Орбан за хипотетично подкопаване на демократичните полезности на Общността и правовата страна , оповестяват международните информационни организации.

 Орбан се опълчи на „ изнудващия” Брюксел на плевел спор в Екологичен потенциал
Орбан се опълчи на „ изнудващия ” Брюксел на плевел спор в Екологичен потенциал

За пробутване на предлагането ще са нужни 376 гласа в 750-местния парламент

448 евродепутатите гласоподаваха " за " отчет, препоръчващ стартирането на процедура по член 7, което би могло да докара до лишаване на правото на глас на Унгария в Европейския съюз . 197 евродепутати се оповестиха " срещу " против първото в историята на Европейския парламент задействане на процедурата по член 7 от Лисабонския контракт.

Мярката е била подкрепена даже от някои евродепутати от Европейската национална партия (ЕНП), в която членува партията на Орбан " Фидес ".

 Екологичен потенциал към този момент е взел решение за Унгария, недоволства Орбан
Екологичен потенциал към този момент е взел решение за Унгария, недоволства Орбан

Истината е, че решението към този момент е взето

Орбан в продължение на години жигосва интернационалните рецензии поради изборната система в Унгария, поради отнемането на свободите на медиите, отнемането на независимостта на правосъдната система, неприятното отношение към мигрантите и бежанците и рестриктивните мерки върху действието на неправителствените организации.

Същата процедура беше стартирана от Европейската комисия против Полша през декември 2017 година За да бъде довършена до дъно обаче, всички страни от Европейски Съюз би трябвало да гласоподават единомислещо, което е доста малко евентуално, защото най-малкото самата Полша не би я подкрепила. Новото евроскептично държавно управление на Италия също би подкрепило Унгария против Брюксел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР