Европейските държави повсеместно се отказват от делови отношения с Иран,

...
Европейските държави повсеместно се отказват от делови отношения с Иран,
Коментари Харесай

САЩ: Европа се отказва да прави бизнес с Иран

Европейските страни навсякъде се отхвърлят от настоятелен връзки с Иран, съобщи непрекъснатият представител на Съединените американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли в изявление за телевизия Си Би Ес.
" Европа би трябвало да вземе решение и аз мисля, че това решение е към този момент взето. Ако погледнем [сегашната ситуация] те навсякъде приключват бизнеса с Иран. Ние ще решим дали да въведем някои изключения [от санкциите] или не. Отсега обаче ще ви кажа ясно, че ще бъдем извънредно твърди във връзка с Иран и няма да проявим никакво състрадание ", означи американският посланик.
Хейли разясни, че Съединени американски щати постановат глобите против Техеран, защото " стотици милиарди $ потекоха към Иран, а в подмяна те организират тествания на балистични ракети, продават оръжие на терористи и като цяло поддържат тероризма ". " Ние няма да им позволим да получават финансови средства, с цел да не престават със основаването на нуклеарно оръжие и ще продължим да поддържаме твърда позиция ", добави Хейли.
През май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон напуща СВПД — съглашение, което планува ограничавания за създаването от Техеран на нуклеарни технологии против анулация на съществуващите наказания, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и тези въведени едностранно от Съединени американски щати и Европейския съюз. Останалите страни по съглашението (Русия, Англия, Германия, Китай и Франция) не утвърждават отхвърли на Съединени американски щати от СВПД и не престават да съблюдават договореностите. В неделя министър-председателят на Англия Тереза Мей разгласи, че Техеран не създава нуклеарни оръжия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР