Европейските баскетболни квалификации при мъжете срещу Босна и Херцеговина и

...
Европейските баскетболни квалификации при мъжете срещу Босна и Херцеговина и
Коментари Харесай

Георги Младенов: Имаме сериозни проблеми със състава, но съм оптимист

Европейските баскетболни квалификации при мъжете против Босна и Херцеговина и Гърция ще бъдат тежки, счита легендата Георги Младенов. България гостува в Сараево за минитурнир и ще играе против противниците в групата на 27 и 29 ноември.

" Имаме съществени проблеми със състава. Покрай пандемията и контузените загубихме доста скъпи играчи като Митко Димитров. Данчо Минчев би трябвало още 2-3 месеца да се възвръща. Същото важи за Станимир Маринов. Везенков няма да играе. Подобна е обстановката и при другите тимове, които също няма да са с цялостни сформира "

Въпреки проблемите Младенов е оптимист. България е на второ място във краткотрайното класиране след победа вкъщи над Латвия и загуба като посетител на Гърция. До края на квалификациите остават още 4 мача.

" При гостуването на Гърция бяхме доста покрай успеха. Една-две домашен свирки в последните минути взеха решение мача. Дий Бост не беше в положително положение и беше болен. Нищо не е свършило. Ще се борим до последно. Нямаме 12 топсъстезатели, с които да сме спокойни при контузии. Оптимист съм, тъй като останалите имат късмет. Ако във времето са били пренебрегнати, в този момент могат да блеснат. Нека да потвърдят, че ние, треньорите, сме сбъркали. Остават опитни играчи като Чавдар Костов, Александър Янев, Ваклинов "

България трябваше да одобри Гърция, само че ФИБА реши да направи вместо това шампионат в Сараево.

" Взетото домакинство оказва въздействие. Дори и 200 индивида да имаше в залата, стените отново щяха да оказват помощ. Не би трябвало да си търсим извинения, а да изиграем добре оставащите мачове. Дълги години съм бил съотборник, а след това и съм играл с Росен Барчовски. Той ще търси пътища, с цел да завоюва тези мачове ", счита Георги Младенов.

Натурализираният американец Дий Бост ще дойде напряко за мачовете в Босна. Той не се включи към лагера на отбора, който тече сега в Правец.

" Не е проблем за Дий Бост. Школуван състезател. Трябват му 1-2 тренировки с тима, с цел да влезе в темп. Играе в мощно състезание. Видяхме го каква среща направи против Латвия (б.р - 26 точки) "

Той показа своите отлични усещания за младото потомство баскетболисти, които занапред ще славят националната фланелка.

" Коце Костадинов е приключен състезател. Емил Стоилов играе в Естудиантес. Синът на Веско Господинов е в Италия. Имаме положително потомство, които са родени сред 2001-ва и 2003-а. Много от тях са в чужбина. Това са ръстови момчета, които се развиват добре ", добави Младенов.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР