Европейските акции и американските фючърси се оцветиха в зелено, след

...
Европейските акции и американските фючърси се оцветиха в зелено, след
Коментари Харесай

Акциите тръгнаха нагоре след новината за изтегляне на руски войски

Европейските акции и американските фючърси се оцветиха в зелено, откакто известие на Министерство на защитата на Русия даде мотив за оптимизъм по отношение на напрежението край границите на Украйна.

Военното ведомство заяви, че стартира да изтегля част от въоръжените сили, ситуирани край Украйна. По данни на Съединени американски щати и НАТО Русия е позиционирала към 130 хиляди бойци в района. Съюзниците предизвестяват, че става въпрос за подготовка за инвазия, до момента в който Кремъл съобщи, че организира учения и няма желание да нападна страната.

Ведомството популяризира и видеокадри от товаренето на подредена на железопътни платформи военна техника, което удостоверява изтеглянето й от огромните учения.По-рано формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков разгласи, че южният и западният боен окръг на Русия са почнали да връщат войските си в местата на дислокация след ученията.Всички браншове в показателя Europe Stoxx 600 записаха растеж след новината. Той се повиши с 1,12 %.

Фючърсите на S&P 500 се повишиха с 1,18 %, а на Nasdaq 100 с 1,6 %.

Руските акции напреднаха с 3,53 %, а рублата също нараства.

Златото поевтиня с 0,72 %, а петролът губи съвсем 2 % до $94 за барел.

Цените на природния газ в Европа също спадат.

Във вторник на посещаване в Москва е немският канцлер Олаф Шолц, който ще приказва с Путин.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР