Европейските акции бяха ударени от вълна от разпродажби на глобалните

...
Европейските акции бяха ударени от вълна от разпродажби на глобалните
Коментари Харесай

Разпродажби белязаха търговията на европейските пазари

Европейските акции бяха ударени от вълна от разпродажби на световните фондови пазари в четвъртък, откакто през вчерашния ден Федералният запас на Съединени американски щати предизвести за дълго възобновяване на американската стопанска система, съобщи Ройтерс.

„ Фактът, че Фед не предприе незабавни ограничения по обезпечаване на повече ликвидност разочарова  вложителите, настроени за напредък на пазарите “, разяснява Хюсеин Сайед, основен пазарен стратегист на FXTM.

Пълното възобновяване от най-голямата криза в Eврозоната ще отнеме най-малко 2 години, сподели изследване на Ройтерс измежду икономисти. Мнозина от тях чакат към края на 2020 година да има нов растеж на безработицата.

Към 15,30 ч. в днешната търговия немският показател DAX се намали с 1,4%, английският FTSE100 изгуби 1,5%, френският CAC40 се намали с 1,4%, а пан-европейският Eurostoxx600 потъна с 1,1%.

Причината за спада на последния беше неприятното показване на минните компании, които влязоха в алената зона поради понижаващите се цени на металите. Банките автомобилните превозвачи и фирмите за нефт и газ също изгубиха сред 1,2% и 2% от пазарната си оценка.

Шведската компания за ръководство на активи EQT се намали с 10,6%, откакто призна, че пандемията е довела до спад на привлечените вложения и закъснение на темпа нови сполучливи екзити.

Акциите на Intercontinental Hotel Group нарастнаха 0,4%, а на Accor с 2,5% откакто двете компании оповестиха, че възнамеряват обединение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР