Европейски учени предложиха няколко начина за спасяване на екологията на

...
Европейски учени предложиха няколко начина за спасяване на екологията на
Коментари Харесай

Световните учени алармират: Имаме само 10 години, за да спасим планетата

Европейски учени предложиха няколко метода за избавяне на екологията на планетата.

Групата специалисти на Организация на обединените нации, учеща въпросите по измененията на климата, съобщи, че човечеството има единствено 10 години, с цел да предотвратим екологичната злополука.

Основна причина за протичащите се климатични промени, съгласно учените, е несъразмерната приложимост на пластмаса и изхвърлянето на парникови газове

Според предварителните сметки, до 2050 година количеството на пластмаса в океана ще бъде повече от рибата, а някои типове изобщо ще изчезнат.
На първо място еколозите предлагат напълно да се приключи използването на пластмаса в бита, в това число бутилките за вода и найлоновите пликове, даже и за многократна приложимост.
В почистващите маски за измиване на лицето също се съдържат дребни частици пластмаса, които посредством канализацията попадат в морето, където са изяждани от рибите.

Двама учени от Швеция и Канада пък предлагат изобщо да се откажем от пътуванията с персонален автомобил и самолети, също да не ядем месо и повече да не раждаме деца.
Според сметките на откривателите, индивидът и неговата активност са виновни за 30% от въглеродния диоксид, а останалите 70% се изхвърлят в атмосферата от заводите.

Учените означават, че всеки новопоявил се на света човек оставя голям "въглероден отпечатък " след себе си.

Ученият Дейвид Атънборо съпостави човечеството с чума, съобщавайки, че ние сме длъжни сами да ограничим растежа на популацията, или природата ще направи това вместо нас.

Следващата стъпка за спасяването на нашата планета може да бъде намаляването на използването на месо. Оказва се, че месото се купува повече, в сравнение с се използва, а останалата част се изхвърля.

По-рано шведски академик предложи в качеството на избавяне на планетата да ядем човешко месо.

Еколозите също предлагат да понижим потреблението на вода, като понижим влизането ни под душа.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР