Европейски страни разглеждат вариант да напуснат Интерпол, ако организацията бъде

...
Европейски страни разглеждат вариант да напуснат Интерпол, ако организацията бъде
Коментари Харесай

Европейски страни напускат Интерпол ако начело бъде избран руснак

Европейски страни преглеждат вид да изоставен Интерпол, в случай че организацията бъде управлявана от руснак.

Припомняме, ветеранът от съветското вътрешно министерство Александър Прокопчук, който сега е заместник-председател е обсъждан като евентуален правоприемник на китаеца Мън Хунвей, който подаде оставка от председателския пост.

Литва и Украйна към този момент оповестиха, че ще изоставен, в случай че Прокопчук бъде определен. В Народното събрание на Англия също се разисква сходен ход.

" Това е доста странна обстановка, в която не просто сме изправени пред опцията да назначим лисици да ръководи кокошарника. Всъщност може да се окаже, че палач дава отговор за следствието на убийства. " - разяснява депутатът от Консервативната партия Томас Тугъндхет.

Междувременно вътрешният министър Саджид Джавид съобщи, че с цел да бъде благонадежден Интерпол, за началник би трябвало да бъде определен представител на страна, която съблюдава интернационалните правни правила и почита човешките права.

В понеделник депутатката от Европейския парламент Ребека Хармс прикани страните от Европейски Съюз да изоставен организацията, в случай че отпред застане индивидът на Кремъл.

" Ако вицепрезидентът руснак оглави Интерпол, страните от Европейски Съюз би трябвало да изоставен Интерпол ", написа тя в Туитър.

I agree with @anders_aslund: if a Russian Deputy Police Minister gets in leadership of Interpol EU states have to leave Interpol. @VeraJourova @FedericaMog @JunckerEU @INTERPOL_HQ https://t.co/9JLTkXy0jc
— Rebecca Harms (@RebHarms) November 18, 2018
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР