Европейски страни отказват оборудване, произведено в Китай, предназначено за борба

...
Европейски страни отказват оборудване, произведено в Китай, предназначено за борба
Коментари Харесай

Европейски страни отчитат дефекти и отказват мидицинско оборудване от Китай

Европейски страни отхвърлят съоръжение, създадено в Китай , предопределено за битка с епидемията от ковид, оповестява БиБиСи. Според управляващите в Испания, Турция и Холандия , хиляди комплекти за тестване и медицински маски са под общоприетите или дефектни. Европа оповестява за стотици хиляди случаи на ковид.

По-рано холандското здравно министерство разгласи, че е изтеглило 600 000 маски . Оборудването е пристигнало от китайски производител на 21 март и към този момент бе разпределено на фронтови медицински екипи.

Холандски чиновници обявиха, че маските не са подобаващи и че филтрите им не работят по предопределение , макар че имат документ за качество.
 Тръмп: Китай лъже, че US военни са донесли ковид
Тръмп: Китай лъже, че US военни са донесли ковид

Не ми хареса, когато те...казаха, че наши бойци са внесли вируса в Китай

" Останалата част от пратката незабавно е арестувана и не е публикувана ", гласи изказване. " Сега е решено да не се употребява нито една от тези колета . "

Испанското държавно управление среща сходни проблеми с тестовите комплекти , поръчани от китайска компания. Обяви, че са купени стотици хиляди проби за битка с вируса, само че в идващите дни разкри, че близо 60 000 не могат да дефинират тъкмо дали пациентът има вируса .

Испанското посолство в Китай туитира, че компанията, която стои зад комплектите, Shenzhen Bioeasy Biotechnology, няма формален лиценз от китайските медицински управляващи да продава продуктите си.

Пояснява се, че материалите, дарени от китайското държавно управление и групата за технологии и търговия на дребно Alibaba, не включват артикули от Shenzhen Bioeasy .
 Купуваме маски и респиратори от Китай
Купуваме маски и респиратори от Китай

Правителството утвърди контракт с Китайската фармацевтична корпорация за външна търговия

Турция също разгласи, че някои комплекти за тестване, поръчани от китайски компании, не са задоволително точни , макар че добавя, че към 350 000 от тестванията са работили добре .

Твърденията за дефектна техника идват, откакто критици предизвестиха, че Китай може да употребява ковид за въздействие .

Миналата седмица основният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел предизвести, че има " геополитически съставен елемент, включващ битка за въздействие посредством " политика на щедростта ".

" Китай нападателно прокарва посланието, че за разлика от Съединени американски щати той е виновен и благонадежден сътрудник ", написа той. " Въоръжени с обстоятелства, ние би трябвало да пазиме Европа . "
 Китай прикани за световен отговор на пандемията
Китай прикани за световен отговор на пандемията

Китайският министър председател в диалог с хърватския си сътрудник

Междувременно в понеделник, Испания регистрира 812 нови смъртни случая за 24 часа , което докара до общо 3440 починали. Вече има над 85 000 инфекции - надминавайки броя на случаите, обявени в Китай. В Испания влязоха в действие и нови ограничения , забраняващи на всички несъществени служащи да отиват на работните си места. Ограниченията ще важат за минимум две седмици.

Италия остава най-засегнатата страна в международен мащаб . Повече от 10 000 души са починали от вируса там и са регистрирани близо 100 000 инфекции. Само в Съединени американски щати има повече доказани случаи, макар че починалите там са надалеч по-малко.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
 Берлускони благодари на Путин за помощта
Берлускони благодари на Путин за помощта

Руски медици са в Бергамо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР