Европейски страни налагат отново предпазни мерки срещу коронавируса след повторната

...
Европейски страни налагат отново предпазни мерки срещу коронавируса след повторната
Коментари Харесай

Западни медии: Европа налага отново мерки срещу коронавируса, заразата се насочва към по-младите

Европейски страни постановат още веднъж защитни ограничения против ковид след повторната му поява. Няколко страни последваха образеца на Германия, която възвърне рестрикциите в окръзите Гютерсло и Варендорф, извежда в акцент френският в. ”Либерасион ”.
Страната беше релативно пощадена от пандемията от COVID-19, само че Берлин се притеснява от повторната поява на заболяването, причинявана от новия ковид. Причината е в откриването на огнище на болест в касапница на " Тьонис ", представяна като най-голямата в Европа, с 6700 чиновници, множеството от които са българи и румънци, живеещи в пренаселени жилища - нещо, което способства за разпространяването на ковид, предава Българска телеграфна агенция.

Германия не е изолиран случай, отбелязва френското издание, като дава образец с наложените от Португалия ограничаващи ограничения в региона на Лисабон, които влязоха в действие през вчерашния ден. Събиранията на повече от 10 индивида още веднъж са неразрешени, магазините и кафенетата затвориха порти, макар че с 1500 умряли от COVID-19 досега страната беше давана за образец за справяне с заболяването в Западна Европа.

Бразилски федерален арбитър подреди на президента Жаир Болсонаро да носи маска на публични места в столицата Бразилия, написа английският в. " Гардиън ". Държавният глава провокира отвращение, като подцени наредбите, появявайки се пред обществото, без да носи маска или като я носеше погрешно, напомня изданието.

Коронавирусът се насочва към по-младите, предизвестява английският в. " Сън ". Все повече младежи дават позитивна проба за вируса. Смята се, че празненствата, груповите събирания и визитите на питейни заведения са виновни за възходящия брой на случаите на инфектирани, ненавършили 30-годишна възраст.

Предупрежденията идват от южната част на Съединени американски щати, където нараства броят на случаите на пациенти с COVID-19 сред 20 и 40 години. Общо в страната са регистрирани над 2,36 милиона случая на заразяване и коронавирусът е предизвикал гибелта на над 122 000 души.

Много от щатите, където е записано по-голямо разпространяване измежду младите, са измежду тези, в които ограничаващите ограничения бяха отслабени, акцентира английското издание. Не слушайте Тръмп. Носенето на маска е от жизненоважно значение, а не е политическа декларация, акцентира американският в. " Вашингтон пост " в публицистична публикация.

Президентът Доналд Тръмп показва носенето на маска като част от конфликта на разнообразни ценностни системи. С това той замъглява и слага под подозрение смисъла на деяние, което би трябвало просто да има цел персонална отбрана и социална хигиена.

Добрата вест е, че фирмите стартират освен да се вслушват в проучванията за изгодата от носенето на маска, само че и да осъзнават последствията за своите облаги, в случай че мярката не се съблюдава, отбелязва изданието. Всички американци и всички предприятия желаят страната да бъде отворена още веднъж.

Тръмп обаче неправилно показа казуса като избор сред икономическо възобновяване и публично здраве. Всъщност задачата е стопанската система да се върне към работа по образован метод, без да се провокира ново цунами от случаи на болест - нещо, което ще изисква виновни решения от щатски и локални водачи, компании и обособените хора. Носенето на маска е едно от главните неща, с които да се стартира, акцентира " Вашингтон пост ".

Коронавирусът набира скорост в Латинска Америка, предизвестява в. " Ню Йорк таймс ", като отбелязва, че общественото неравноправие, претъпканите градове, легионите от работещи в сивия бранш и слабите системи за опазване на здравето подкопават напъните за битка с ковид в района. При това някои държавни управления не са взели съответни ограничения.

В доста връзки неналичието на явен метод против пандемията в някои елементи на Латинска Америка припомня на зле проведените ограничения в Съединени американски щати. Докато вирусът се популяризира в района, там се усили корупцията, ускори се така и така острото политически разделяне в някои страни и някои държавни управления постановиха ограничавания на гражданските права. Икономики, които едвам се справяха преди появяването на вируса, към този момент са на ръба на пропастта. Милиони хора са без работа, милиони други са изложени на риск. По данни на Организация на обединените нации 16 милиона души в района може да изпаднат в последна беднотия.

Латинска Америка има необятна палитра от разнообразни политики, култури, географски и исторически разлики. Някои общи за района черти обаче може да оказват помощ да се изясни за какво доста страни изпитват усложнения да отслабят удара, макар че бяха предизвестени минимум месец по-рано. Сред тях е фактът, че към 53 на 100 от работещите в района са ангажирани в сивия бранш и живеят в пренаселени елементи на огромните градове с неприятна хигиена и стеснен достъп до прясна вода. Ако съблюдават условията на карантината, тези хора би трябвало да гладуват, акцентира в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР