Европейски стартъп организации в областта на здравеопазването бяха избрани да

...
Европейски стартъп организации в областта на здравеопазването бяха избрани да
Коментари Харесай

Европейски стартъп компании създават иновации в здравеопазването

Европейски стартъп организации в региона на опазването на здравето бяха определени да се състезават за премиите Health InnoStars, проведени от Европейския институт за нововъведения и технологии. Начело в класирането на европейските нововъведения в опазването на здравето са по две стартъп компании от Полша, Унгария и Латвия и по една от Чехия, Литва и Румъния, определени измежду повече от 100 претенденти. По време на четиримесечната стратегия, включваща страни, които са под междинното европейско равнище на нововъведения, екипите на започващите компании ще получат персонално попечителство и ще вземат участие в два европейски подготвителни лагера.

"В тази част на Европа има впечатляващи гении, които имат умения и познания за основаване и развиване на нововъведения в опазването на здравето ", съобщи ръководителят на програмата EIT Health InnoStars Моника Тот, представена от Emerging Europe. Европейският институт за нововъведения и технологии ще провежда три срещи за екипите с евентуални купувачи, вложители и сътрудници. След приключването на четиримесечната стратегия 10 тима ще стигнат до финалите на премиите InnoStars, които ще се проведат през ноември. Екипът отличник ще получи финансова поддръжка от 25 000 евро, а класираните на второ и трето място тимове ще получат надлежно 15 000 евро и 10 000 евро.

Сред определените да се борят за премията е стартъпът на литовски екип от инженери и учени BrachyDOSE, който предлага инструмент за надзор на качеството на лекуването на рак, осигурявайки по-ефективно и персонализирано лекуване. Друга отличена компания на този стадий е румънската Femyo, основана за да способства за понижаване на смъртността при раждане и детската смъртност в Европа. Компанията се стреми да реализира това посредством построяването на първата в Европа организация за цифрово опазване на здравето, посредством която да подсигурява, че всички консуматори дават най-хубавия старт в живота на децата си.

Сред европейски нововъведения в опазването на здравето, които минаха първичните стадии на селекция, е също и InoCURE - био-нанотехнологична стартъп компания от Чехия, предлагаща решения за фармацевтичната промишленост. Чешката компания е създала първата дейна 3D мембрана за клетъчна просвета DifMATRIX, която разрешава по-бързо, надеждно и етично предклинично тестване. Унгарската платформа Sineko също е измежду първенците, подобрявайки успеваемостта и качеството на здравната документи. UVera е полски стартъп, който употребява нововъведения за обезпечаване на отбрана на кожата против целия набор от ултравиолетово излъчване. Латвийският стартъп Vigo създава управление за рехабилитация, което употребява изкуствен интелект, с цел да помогне на хората да се възстановят по-бързо и по-ефективно от инсулт посредством даване на лечебни насоки, практическа помощ и принадлежности, основани на когнитивно-поведенческа терапия, в интерфейс за смарт телефон.

"В Източна Европа, средиземноморските страни и Португалия се основават отлични научни екипи. InnoStars Awards дава на стартъп компании от тези страни средства за в допълнение одобряване на техните здравни разработки, образование за основаване на бизнес проект и опция за диалог с вложители, както и свързване с експертни наставници в други европейски райони, които могат да споделят своята мрежа от контакти и своя опит ", съобщи мениджърът от EIT Health InnoStars Нуно Виегас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР