ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ​ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 г.Европейски земеделски

...
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ​ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 г.Европейски земеделски
Коментари Харесай

Обява за прием на проектни предложения на СНЦ „МИГ ПЕРУЩИЦА- РОДОПИ“


ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ​ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 година

Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони

ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Сдружение с нестопанска цел „ МИГ ПЕРУЩИЦА- РОДОПИ “

ОБЯВА

за банкет на планови оферти по

Процедура посредством асортимент на планови оферти с два крайни периода за кандидатстване

Сдружение с нестопанска цел „ МИГ ПЕРУЩИЦА-РОДОПИ”обявявапроцедура за банкет на планови оферти

BG06RDNP001-19.569- МИГ Перущица-Родопи, Мярка 21 „ Съхраняване и развиване на локалните идентичности и валоризиране на локалното културно завещание на територията на МИГ Перущица-Родопи “

1. Цели на предоставяната безплатна финансова помощ по процедурата:

Съхраняване и развиване на локалните идентичности /културно завещание, обичай, храни, артикули, музика и изобразително изкуство, история, занаяти, традиции и ритуали, обичаи и др./ за тяхната валоризация, консолидираното им в развиването на туризма, посредством ефикасни маркетинг, популяризация и реклама.

2. Допустими претенденти

2.1.​Общините от територията на МИГ Перущица-Родопи;

2.2. Юридически лица с нестопанска цел, със седалище и адрес на територията на МИГ Перущица-Родопи;

2.3. Читалища от територията на МИГ Перущица-Родопи;

2.4. Сдружение с нестопанска цел „ МИГ Перущица-Родопи “.

Максималният размер на финансовата помощ за претендент Сдружение с нестопанска цел „ МИГ Перущица-Родопи “ е в размер до 10 на 100 от бюджета за планове в тактиката за ВОМР от ЕЗФРСР.

Сдружение с нестопанска цел „ МИГ Перущица-Родопи “ е позволен адресат на финансова помощ, в случай че:

1. планът, за който кандидатства за финансиране, е в социална изгода,

2. никой от членовете на груповия директорски орган, както и обвързвано с него лице по смисъла на § 1 от спомагателните разпореждания на Търговския закон, не е реализатор или подизпълнител на дейностите на плана, и

3. не е постъпило друго предложение за финансиране по мярката по провежданата процедура.

3. Допустими действия:

Допустими са единствено действия на територията на МИГ и са за:

1.​Проучване, проучване и предпазване на локалните идентичности - просвета, обичай, типични локални храни, типични локални артикули, музика и изобразително изкуство, история, обичайни занаяти, традиции и ритуали, неписана и писана традиция.

2.​ Организиране и осъществяване на:

- Временни и непрекъснати тематични изложения /етнографски, археологически, типични локални храни, типични локални артикули, занаятчийски артикули и др./, свързани с културното завещание и локалните идентичности на територията;

–​Концерти

–​Театрални представления

–​Събори, фестивали, празнувания и други обществени мероприятия.

3.​Популяризиране и валоризация на локалните идентичности и просвета, посредством:

–​Разработване и разпространяване на филми, видео клипове или мултимедийни възстановки;

–​Разработване и разпространяване на осведомителни материали (брошури, тематични проучвания, фотоси, каталози и др.)

–​Разработване и показване на макети, възобновяване на детайли от обичайни костюми или предмети от обичайния бит;

4.​Подготовка, организация и осъществяване на локални празници – събори, панаири, фестивали, хепънинги, възстановки на исторически събития, театрални представления и други

5.​Подготовка за осъществяване на изследвания и предпазване на археологическите монументи на територията.

4. Допустими за финансова помощ са следните разноски:

1. Възнаграждения за физически лица, за действия директно свързани с осъществяването на плана, в това число осигурителните вноски, начислени за сметка на осигурителя върху контрактуваното възнаграждение;

2. Разходи за образуване на пътувания - разноски за командировки: пътни, дневни разноски и нощувки, според настоящите Наредба за командировките в страната;

3. Разходи за материали, консумативи;

4. Разходи за закупуване на съоръжение – до 15 % от общата стойност на допустимите разходи;

5. Разходи за външни услуги;

-​Наем на пространства и апаратура;

-​Разходи за печатане на материали – каталози, брошури, плакати и др.;

-​Разходи за образуване на семинари, срещи и други подобни;

Други разноски за външни услуги, нужни за осъществяването на дейностите по плана (пощенски разноски, застраховки, разноски за правене на планове за осъществяване на археологически изследвания, реституция и консервация и др.).

5. Период за банкет:

Процедурата се афишира с два крайни периода за кандидатстване, само че втори банкет ще има единствено при положение, че има разполагаем финансов запас след първия банкет.

Вторият интервал за банкет е с начален период 04.07.2022 година, а крайният период за подаване на плановите оферти е 10.08.2022 година, 17:00 часа.

6. Място на подаване на планови оферти:

Подаването на плановото предложение по актуалната процедура се прави напълно по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg, персонално от законния представител на претендента или от упълномощено от него лице.

7. Бюджет на приема:

Размер на БФП – 771,30 лева

Минимален размер на допустимите разноски за проект- 0,00 лв..

Максимален размер на допустимите разноски за план –15 000,00 лв..

Минимален и оптимален размер на безвъзмездната финансова помощ е:
➢ за адресат обществено лице, читалище или юридическо лице с нестопанска цел и планът не генерира доход,съгласно „ Анализ разходи-ползи (финансов анализ), направен по пример, одобрен от изпълнителния шеф на ДФЗ,интензитетът е 100% и минималният размер на БФП е 0,00 лв. а оптималният размер на БФП е 15000,00 лв..➢ за адресат обществено лице и планът генерира доход,съгласно „ Анализ разходи-ползи (финансов анализ), направен по пример, одобрен от изпълнителния шеф на ДФЗ, интензитетът е 70% и минималният размер на БФП е 0,00 лв. а оптималният размер на БФП е 10 500,00 лв..➢ за адресат частно лице и планът е в социална изгода интензитетът е 70% и минималният размер на БФП е 0,00 лв. а оптималният размер на БФП е 10 500,00 лв..➢ за адресат частно лице интензитетът е 60% и минималният размер на БФП е 0,00 лв. а оптималният размер на БФП е 9 000,00 лв..
8. Критерии за оценка на планови оферти и тяхната тежест:

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА НА ПРОЕКТИ Пожарна охрана МРКА 21 ОТ СВОМР И ТЯХНАТА ТЕЖЕСТ

Максимален брой точки

1. Вид претендент:
* Проектът е на ЮЛНЦ или читалище: 20 точки

* Проектът е на община: 10 точки

20

2. Проекти, възстановили/съхранили/оживили повече от един обичай/традиция/занаят/кулинарна традиция/ честване на исторически дати и локални празници, присъщи за територията МИГ:

20

3. Проектът се осъществя на територията на повече от 2 обитаеми места на територията на МИГ

10

4. Проектът планува основаването и слагането на театрално зрелище, концерт и/или други театрални представления на локални самодейци от територията на МИГ:

20

5. Проектът включва действия за разпространение на опазването на околната среда:

10

6.Проектът включва действия представящи обичай/традиция/занаят/кулинарна традиция/ честване на исторически дати и празници, присъщи за етническите малцинства на територията МИГ:

20

ОБЩО

100

За да бъде препоръчано за финансиране едно планово предложение, общата последна оценка на стадий техническа и финансова оценка би трябвало да е равна на или по-голяма от 10 т.

ВАЖНО! В случай, че две или повече планови оферти имат идентичен сбор точки по критериите за оценка и не е разполагаем финансов запас за финансирането им, тези планове ще бъдат в допълнение приоритизирани/класирани, като се подреждат в низходящ ред при поредно използване на следните критерии:

1. Проекти, възстановили/съхранили/оживили повече от един обичай/традиция /занаят/кулинарна традиция/ честване на исторически дати и локални празници, присъщи за територията МИГ;

2. Проектът планува основаването и слагането на театрално зрелище, концерт и/или други театрални представления на локални самодейци от територията на МИГ.

Допълнителни точки по горепосочените критерии няма да бъдат присъждани на плановото предложение.

Горепосочените критерии ще се ползват единствено за в допълнение класиране, при положение на получен еднакъв сбор точки по критериите за оценка и недостигащ финансов запас. Всеки един от идващите критерии след първия ще се ползва, в случай че плановете не престават да имат еднакъв брой точки по предходния прибавен аршин.

В случай, че плановите оферти имат еднакъв брой точки и след използването на спомагателното приритизиране/класиране и при непълен бюджет по процедурата, същите ще останат в лист на аварийните оферти.

9. Лице/а за контакт и място за достъп до подробна информация;

За контакти:

Даниела Салкина – Изпълнителен шеф, телефон: 0885202428

Стефка Кръстева – Експерт по използване на СВОМР, Телефон: 0877538893

Кандидатите могат да задават спомагателни въпроси и да желаят уточнения по отношение на Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния период за подаване на планови оферти, а писмени уточнения ще бъдат дадени в 10-дневен период от приемане на настояването, само че не по-късно от две седмици преди приключването на периода за кандидатстване по първи банкет.

Допълнителни въпроси могат да се задават единствено по електронната поща, посочена по-долу, като ясно се показва наименованието на процедурата за асортимент на планове:

Адрес на е-поща: [email protected]

Пакетът документи за кандидатстване е оповестен на следния интернет адрес:.

10. Начина за подаване на планови оферти:

Подаването на плановото предложение по актуалната процедура се прави напълно по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg, персонално от законния представител на претендента или от упълномощено от него лице.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР