Европейски психиатри очаквано вчера потвърдиха това, което нашите от години

...
Европейски психиатри очаквано вчера потвърдиха това, което нашите от години
Коментари Харесай

Лудите и чужденците

Европейски психиатри предстоящо през вчерашния ден потвърдиха това, което нашите от години повтарят: че психичноболните у нас се лекуват в нещо като концентрационни лагери.

От вчерашния прочит на европсиходоклада излязоха 100 неприятни и една добра вест. Тя е, че политиците тук най-сетне чуха за несгодите на лудите в родината – позор ги хвана, несъмнено, да си запушат ушите и пред чужденците. За да не се излагат пред тях, те може и някои усъвършенствания да създадат. Ако не в окаяното положение на страдащите от шизофрении, уплахи, депресии и стресови реакции, то най-малко в здравната промяна, в която в този момент за лекуването на душевните заболявания и дума не става. В нея написа единствено за каси, пътеки, търговски сдружения, застраховки, осигуряване… “

„ Реформа няма и няма да има, в случай че има схващане за лечебните заведения като за зарзаватчийници “, декларира нееднократно доктор Цветеслава Гълъбова, директорката на лудницата в Курило. Това би трябвало да го пошушнем на сътрудника й в Рим – да го каже той там, че властта тук да го чуе.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР