Европейски лидери на Световния икономически форум в Давос се обявиха

...
Европейски лидери на Световния икономически форум в Давос се обявиха
Коментари Харесай

Европейски лидери в Давос се опитват да балансират възгледите на Тръмп

Европейски водачи на Световния стопански конгрес в Давос се оповестиха през вчерашния ден в поддръжка на свободната търговия и световното съдействие, излагайки визия, която да балансира възхода на по-резките националистически политики на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Преди предстоящото идване на Тръмп в Давос доста водачи побързаха да заемат позиции, контрастиращи с неговата политика и изключително с дейностите му за инспектиране на съглашения за свободна търговия и евакуиране от международното климатично съглашение.

" Вярваме, че изолационизмът няма да ни докара до прогрес ", съобщи немският канцлер Ангела Меркел пред събралите се членове на елита. " Вярваме, че би трябвало да си сътрудничим, че протекционизмът не е верния отговор ", добави тя, наблягайки, че сега в света има прекомерно доста " народен нарцисизъм ".

При заминаването си за Давос през вчерашния ден Тръмп съобщи, че ще популяризира американския бизнес и ще подчертае привързаността си към вътрешния и световен стопански напредък. Очаква се през днешния ден сутринта Тръмп да организира няколко срещи със международни водачи, в това число с английския министър председател Тереза Мей и с израелския й сътрудник Бенямин Нетаняху, отбелязва ДПА.

Преди да замине Тръмп заяви в " Туитър ", че отива в Швейцария с цел да " каже на света какъв брой е велика Америка и какъв брой добре се оправя ".

Вчера министър председателите на Италия и Гърция Алексис Ципрас и Паоло Джентилони се оплакаха от страните от Централна и Източна Европа, които съгласно тях демонстрират липса на взаимност по отношение на миграцията. Те предизвестиха, че тези страни може да бъдат осъдени за това при идните договаряния за бюджета на Европейски Съюз. " Ако някой счита, че Европа е единствено за облаги, би трябвало да схванат, че това не е по този начин ", акцентира през вчерашния ден Ципрас.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Давос (55)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР