Европейски компании обявиха, че все по-обезпокоено гледат на новия икономически

...
Европейски компании обявиха, че все по-обезпокоено гледат на новия икономически
Коментари Харесай

Европейските фирми притеснени от курса на Китай към икономическа самодостатъчност

Европейски компании оповестиха, че все по-обезпокоено гледат на новия стопански курс, следван от китайското държавно управление , осведоми ДПА.

" На пръв взор наподобява, че всичко е наред ", разяснява Йорг Вутке, ръководител на Търговската камара на Европейския съюз в Китай, след публикуването на годишния отчет за позицията на камарата.

Много европейски мултинационални компании още веднъж реализираха рекордни обороти и облаги през предходната година, което е малко евентуално да се промени в близко бъдеще.

Също по този начин в кратковременен проект вероятностите за европейските компании, работещи в Китай, като цяло остават позитивни, означиха от камарата, която съставлява ползите на към 1700 членове.

Има обаче " тревожни признаци ", че Китай от ден на ден се обръща във вътрешността.

" Тази наклонност поражда обилни подозрения по отношение на бъдещия път на напредък на страната ", акцентира Вутке.

Камарата засяга петилетката (5-годишния план), признат на Народния конгрес в Пекин през март, който ясно дефинира като собствен курс " да понижи зависимостта от останалия свят и в последна сметка да реализира висока степен на самодостатъчност ".

В процеса, камарата сподели, Китай евентуално ще понижи в допълнение ролята, която задграничните компании сега играят в стопанската система й - изключително във високотехнологичните браншове.

" Основна грижа за членовете на Търговската камара на Европейския съюз е степента, до която те ще могат да допринесат за бъдещия стопански напредък на Китай ", сподели Вътке.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР