Европейски експерти дискутират в София здравословното хранене при децата. Темата

...
Европейски експерти дискутират в София здравословното хранене при децата. Темата
Коментари Харесай

Здравословно хранене при децата – европейски експерти дискутират в София

Европейски специалисти дискутират в София здравословното хранене при децата. Темата е част от календара на българското председателство на Съвета на министрите на опазването на здравето.

В разискванията вземат участие специалисти от цяла Европа, а задачата е да бъдат открити положителни практики за битка с хроничните заболявания при децата, които са в резултат на нездравословно хранене.

По данни на Световната здравна организация българчетата са на пето място по затлъстяване в Европа – 30% от децата у нас са с наднормено тегло, а към 15% – със затлъстяване.

„ От изключителна значимост е децата да се хранят здравословно, тъй като нездравословната храна води до хронични болести, затлъстяване. Проблемът има и стопански измерения. 70% от издръжката на здравните ни системи отиват за лекуване на хронични заболявания”, разяснява шефът по „ Обществено здраве” към Европейската комисия Джон Райън.

Темата „ Младите хора като инвестиция в бъдещето на Европа” е един от целите на председателството ни.

Днес ще бъде публикуван тематичен клип, който има за цел да стимулира хората за по-здравословен метод на живот.

--> Анкета Как децата да се хранят по-здравословно? Родителите би трябвало да им основат тези привички Храната би трябвало да е здравословна, освен това освен в учебно заведение Нужна е огромна разяснителна акция Не единствено храната, а и спортът е доста значим Друго (посочете в коментар) Гласувай Резултати

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР