Европейски ден на езицитеДнес културни институти и посолства отново ще

...
Европейски ден на езицитеДнес културни институти и посолства отново ще
Коментари Харесай

Европейски ден на езиците

Европейски ден на езиците
Днес културни институти и посолства още веднъж ще отбележат дружно Европейския ден на езиците и канят всички поданици и посетители на София да се позабавляват, да печелят награди и да научат обичаните си думи на други езици.

Една от новостите е, че събитието ще се организира на ново място и с по-късен начален час, с цел да бъде по-удобно за посетителите, защото 26 септември е работен ден. "Панаирът не езиците" ще бъде в музей "Земята и хората" и ще стартира от 17:30 ч., оповестиха уредниците.

Тази година Европейският ден на езиците ще бъде отдаден на културното завещание. Организаторите канят всички да доведат другари, деца и близки, с цел да могат и те да видят какви благоприятни условия оферират знанията на непознати езици. Посетителите ще могат да беседват с хора от разнообразни европейски културни центрове и да ревизират какви са най-хубавите благоприятни условия за езиково образование. На щандовете ще има занимателни и просветителни игри, от които всеки може да завоюва премия до момента в който научава нещо потребно на непознат език.

За първи път ще бъде извършена и една нова инциатива – "speak dating". Подобно на известния формат на бързите срещи за търсене на сътрудник ("speed dating"), "спийк дейтинг" дава опция за бързи срещи с доста хора за малко време, само че разликата е, че участниците няма да търсят любовта, а опция да приказват на повече езици.

Участниците в играта на щанда на Британски съвет ще могат да се включват във викторина за 2 безвъзмездни курса по британски.

Европейският ден на езиците в България е самодейност на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и се провежда взаимно с Европейската комисия, посолства и други културни организации. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР