Европейската Зелена партия подкрепи днес протестите в България и осъди

...
Европейската Зелена партия подкрепи днес протестите в България и осъди
Коментари Харесай

Европейските Зелени подкрепиха протестите в България

Европейската Зелена партия поддържа през днешния ден митингите в България и осъди насилието против протестиращите, съобщи Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Много български жители излязоха по улиците в последната седмица, с цел да се разгласят против корупцията и утежняването на положението с върховенството на закона в страната, се показва в изказване на партията. Протестите бяха провокирани основно от злоупотребата със правосъдната система и неналичието на отчетност на ръководещата коалиция, се добавя в текста.

Полицейското принуждение против мирни протестиращи заплашва сигурността на жителите и в допълнение уронва демократичните стандарти в България. Европейската Зелена партия уверено осъжда всяка демонстрация на принуждение против мирни протестиращи. Подкрепяме българските жители, нашата членска партия "Зелено придвижване " и обединението "Демократична България " в напъните им да се постави завършек на корупцията в страната и да се възстановят демократичните стандарти, се прибавя в изказването.

Цитиран е евродепутатът Томас Вайц, съпредседател на Зелените, съгласно който Европейски Съюз би трябвало да направи нужното европейските правосъдни системи да бъдат самостоятелни от политическо въздействие. Когато бъдат открити ясни нарушавания на върховенството на закона, Европейски Съюз би трябвало без съмнение да наложи санкции, споделя той.

По неговите думи позициите на Европейската национална партия и на либералите от АЛДЕ за ситуацията у нас са неприемливи. Те демонстрират още веднъж, че дават преимущество на политическата принадлежност пред същинските паники за демокрацията и законността. Българите, като жители на Европейски Съюз, имат неотменното право на правда, свободни медии и прогрес, добавя Вайц.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР