Европейската волейболна конфедерация (CEV) ще помогне финансово на клубовете, които

...
Европейската волейболна конфедерация (CEV) ще помогне финансово на клубовете, които
Коментари Харесай

CEV подпомага с 2 600 000 евро участниците в евротурнирите

Европейската волейболна конфедерация (CEV) ще помогне финансово на клубовете, които участваха в европейските шампионати през този сезон. От управителния орган са взели решението имайки поради обстоятелството, че заради пандемията на ковид и отлагането и прекъсването на надпревари тимовете ще претърпят голям финансов удар.
Конфедерацията ще заплати сума в размер на 2 600 000 милиона евро като хонорари за изиграните мачове до отлагането на евронадпреварите.
Това ще се случи въз основа на решението, взето от Управителния съвет на CEV на съвещание, извършено през декември 2019 година

Все още не е ясно дали шампионатите ще се възобновят, когато пандемията от COVID-19 завърши или ще бъдат спрени като огромна част от шампионатите в Европа и по света.

" Желанието ни е да помогнем, с цел да смекчим, доколкото е допустимо, въздействието на тази рецесия върху участниците в нашите шампионати ", съобщи президентът на CEV Александър Боричич. И продължи: " Благодаря от сърце на всички членове на нашето волейболно семейство за непокътнатата позитивна сила и за непрекъснатия продан на информация и постоянна връзка с нас. Тъй като прекосяваме през сложен интервал, е извънредно значимо да поддържаме и укрепваме тези връзки и да обменяме информация, с цел да намерим решения дружно. Пожелавам на всички членове на нашето волейболно семейство да бъдат мощни и се надявам, че те и техните близки ще се опазят здрави ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР