Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева беше наградена

...
Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева беше наградена
Коментари Харесай

Мирела Демирева е най-добрият лекоатлет на България за 2018 година

Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева беше наградена за лекоатлет на България за 2018 година в обичайна анкета на списание " Атлетика ". Тази година се навършват 20 години от първото издание на списанието.
Демирева приключва на първото място в класацията за повторно след 2016 година, когато завоюва олимпийското сребро в Рио де Жанейро и беше избрана и за състезател на България във вота на спортните публицисти. Тя беше наградена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

" Благодаря за признанието и за поддръжката. Истината е, че без поддръжка няма по какъв начин да си сполучлив. 2018 година беше доста сполучлива както за мен, по този начин и за целия български спорт ", сподели Демирева.
Най-бързата българка Ивет Лалова-Колио получи плакет за разпространение на леката атлетика в България, в Европа и по света. тя четири пъти в избирана за спортист на страната в кариерата си.
" Благодаря за всичко, което се прави за спорта. През цялата ми кариера не съм виждала да се влага толкоз доста в България, както това се случва в последните години ", сподели Лалова.

Награди получиха изгряващите звезди на леката атлетика - международна шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева и Валентин Андреев, вицешампион от младежките олимпийски игри на чук.
Отличени бяха Лъчезар Вълчев и Вержиния Костадинова, спечелили във веригата за млади атлетически гении " А1 атлетика за младежи " през 2018.
В края на церемонията във връзка 20-ия рожден ден на списание " Атлетика " министър Кралев, президентът на БФЛА Добромир Карамаринов и спортистите разрязаха голяма торта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР