Европейската вицешампионка Мими Христова претърпя успешна операция на лакътя, съобщиха

...
Европейската вицешампионка Мими Христова претърпя успешна операция на лакътя, съобщиха
Коментари Харесай

Мими Христова претърпя успешна операция на лакътя

Европейската вицешампионка Мими Христова претърпя сполучлива интервенция на лакътя, оповестиха от федерацията по битка. Интервенцията продължи повече от два часа и бе осъществена от проф. Енчев в института „ Пирогов “ в София.

Националката получи контузията по време на лагера в Япония в края на май. Там тя се възстановяваше от други две травми – в дясното рамото и носа, получени на Евро 2018. Натоварванията й бяха по-леки, само че при едно по-рязко придвижване получи травма на левия лакът, а след това се оказа, че има скъсани връзки. Христова ще престои 5 седмици в гипс, а след това ще продължи с физиотерапия. След контролни прегледи ще има и по-голяма изясненост по кое време националката ще стартира пълноценни тренировки.

Треньорският щаб обаче не се ангажира да разчита на Мими Христова за Световното през октомври в Будапеща до цялостното й възобновяване.

„ Изключително съм признателна на лекарския екип ", сподели медалистката от Европейското в Каспийск.

" Имам уверенията на медиците, че ще продължа да се занимавам професионално с битка и след тази контузия. Благодаря за съдействието на доктор Стругаров, нашия доктор в националния тим, за съответната интервенция и подпомагане.

На Българската федерация по битка, на фондация „ Български спорт “ и на нейния изпълнителен шеф господин Цено Ценов, които финансираха интервенцията “. Женският ни народен тим се върна от лагер на Белмекен и в края на седмицата ще започва на влиятелния шампионат „ Яшар Догу “ в Истанбул. Съставът ще бъде избран в идващите дни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР