Европейската централна банка спря плащанията на третата по големина банка

...
Европейската централна банка спря плащанията на третата по големина банка
Коментари Харесай

ЕЦБ спря плащанията на третата по големина банка в Латвия

Европейската централна банка спря заплащанията на третата по величина банка в Латвия. Това се случва ден, откакто гуверньорът на Латвийската централна банка и член на Управителния съвет на Европейската централна банка Илмарс Римшевич беше задържан.

Искането за наказания против третата по величина латвийска банка ABVL пристигна още предходната седмица от страна на американското финансово министерство с претекст, че банката е разрешавала на свои клиенти да работят със Северна Корея. Това всъщност съставлява нарушение на глобите. Искането е и част от претекстовете на Европейската централна банка да спре заплащанията на латвийския трезор. В мнението си от Франкфурт акцентират, че решението е разследване на непрестанно влошаващата се позиция на латвийската банка. От самата банка дефинират протичащото се като " преднамерена клеветническа акция ".

Вчера гуверньорът на Латвийската централна банка Илмарс Римшевич беше задържан по съмнения за корупция. Римшевич е член на Европейската централна банка от 2014-а година, когато Латвия вкара еврото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР