Европейската централна банка отново остави основните си лихвени проценти непроменени

...
Европейската централна банка отново остави основните си лихвени проценти непроменени
Коментари Харесай

ЕЦБ не промени основните лихвени проценти

Европейската централна банка още веднъж остави главните си лихвени проценти непроменени и съобщи, че те ще останат " на задоволително рестриктивни равнища толкоз дълго, колкото е належащо ", с цел да се върне инфлацията към задачата.


Третата поредна пауза от октомври насам беше необятно предстояща и оставя главния лихвен % по депозитите на рекордно високото равнище от 4%.

Ръководителите на Европейската централна банка са единомислещи, че е прекомерно рано да се разисква понижаване на лихвените проценти, съобщи ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард.

На срещата имаше " консенсус ", че е " рано да се разисква понижаване на лихвените проценти ", сподели тя.

Напрежението в Близкия изток и спирането на корабоплаването в Червено море могат още веднъж да покачат инфлацията в еврозоната, предизвести в четвъртък президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард.

" Възходящите опасности за инфлацията включват засиленото геополитическо напрежение, изключително в Близкия изток, което може да увеличи цените на силата и разноските за транспорт в кратковременен проект и да попречва международната търговия ", съобщи тя пред кореспонденти във Франкфурт. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР