Европейската централна банка (ЕЦБ) охлади днес надеждите на България за

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) охлади днес надеждите на България за
Коментари Харесай

ЕЦБ с условие: България да направи всеобхватни реформи преди да влезе в Еврозоната

Европейската централна банка (ЕЦБ) охлади през днешния ден очакванията на България за скорошно присъединение към Еврозоната, като съобщи, че най-бедната страна в Европейския съюз се нуждае от всеобхватни промени, с цел да докара стопанската система си до нужните условия за участие във валутния съйз, съобщи Асошиейтед прес.

Заключението се съдържа в сегашен отчет на ЕЦБ за напредъка на страните членки на Европейски Съюз, които още не са се включили към 19-членния валутен съюз. Българските управляващи показаха предпочитание страната им да влезе в двегодишната " чакалня " за Еврозоната през тази година.

България е с невисок бюджетен недостиг и държавен дълг и към този момент е обвързана националната си валута с еврото, отбелязва АП. ЕЦБ обаче показва безпокойствие от огромната задлъжнялост на бизнеса, от корупцията, слабото обучение и ниската професионална подготовка.

Решението се взима наложително от политическите ръководители на Еврозоната, само че отчетът на ЕЦБ ще укрепи скептицизма към българската кандидатура, акцентира АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР